Logo

Κακοκαιρία: Προβλήματα από πλημμύρες στο οδικό δίκτυο [βίντεο+φωτο]



 
 

Σημαντικά προβλήματα παρουσιάστηκαν στο οδικό δίκτυο στη Στερεά Ελλάδα και της Θεσσαλίας λόγω της κακοκαιρίας των τελευταίων ημερών.

Όπως ανακοινώθηκε από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, λόγω των πλημμυρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν στον Ασωπό ποταμό, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη Βοιωτία στην παράπλευρη οδός της «Νέας Οδού», στο ύψος των πρώην Διοδίων Σχηματαρίου (65η χ/θ), στο ρεύμα προς Λαμία, καθώς και στην παράπλευρη οδός Ασωπού Ποταμού στα Οινόφυτα.

Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στα κάτωθι σημεία που οδηγούν προς τον Κηφισό Ποταμό, εντός του Κωπαϊδικού Πεδίου:

  •     Επαρχιακή οδός Αγ. Δημητρίου – Αλιάρτου (έξωθεν Τ.Κ. Αγ. Δημητρίου και Δ.Ε. Αλιάρτου).
  •     Επαρχιακή οδό Αλίαρτου - Στροβικίου (έξωθεν οικισμού Στροβικίου)
  •     Επαρχιακή οδό Θηβων - Λιβαδειάς, (διασταύρωσή της με επαρχιακή οδό Πέτρας - Κηφισού).

Στην Εύβοια έχει απαγορευτεί προσωρινά η κυκλοφορία σε τμήμα της επαρχιακής οδού Κύμης – Χανίων Αυλωναρίου (3η - 6η χ/θ, από Στόμιο προς Πλατάνα), λόγω εισροής υδάτων και φερτών υλικών. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από την επαρχιακή οδό Λεπούρων - Κύμης (μέσω Οξυλίθου).

Με δυσκολία γίνονται οι μετακινήσεις των οχημάτων:

  • Επαρχιακό οδικό δίκτυο Λεπούρων - Κύμης, λόγω εισροής υδάτων στο οδόστρωμα από παρακείμενα ρέματα.
  • Επαρχιακό οδικό δίκτυο Δ.Δ Νεοχωρίου, Καλάμου και Μουρτερής, του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, λόγω εισροής υδάτων στο οδόστρωμα από παρακείμενα ρέματα.
  • Επαρχιακή Οδός Λουτρών Αιδηψού - Λίμνης (9η χ/θ - περιοχή Ήλια), λόγω κατάπτωσης βράχων.

Ζημιές από την κακοκαιρία σημειώθηκαν και στην Εύβοια. Δρόμοι άνοιξαν στα δύο, ενώ τεράστια ήταν τα προβλήματα και στην κεντρική και βόρεια Εύβοια. Στην Ερέτρεια, δρόμοι άνοιξαν στα δύο, καθώς το οδόστρωμα υποχώρησε σε πολλά σημεία, όπως αναφέρει το evima.

Στην Φθιώτιδα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο ύψος του Φρατζόμυλου, λόγω υπερχείλισης υδάτων του Σπερχειού ποταμού. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

Στην Ευρυτανία η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης, διεξάγεται με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην επαρχιακή οδός Καρπενησίου – Φουρνάς, από 12 έως 22 χ/θ (θέση «βράχος») και στην επαρχιακή οδός Καρπενησίου – Κρικέλλου, από 12 έως 20 χ/θ.

 

Προβλήματα και στο Πήλιο

Σημαντικά προβλήματα έχουν παρουσιαστεί και στο οδικό δίκτυο του Πηλίου.

Εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων ο δρόμος στη Μακρινίτσα άνοιξε στα δύο.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, κάτοικοι ενημέρωσαν την Αστυνομία και ο δρόμος από Μακρινίτσα προς Βόλο έχει ήδη κλείσει με απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. Οι σοβαρές ζημιές που υπέστη το οδόστρωμα του δρόμου από Μακρινίτσα προς Βόλο προκάλεσαν και την άμεση παρέμβαση της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βόλου.

Προβλήματα σε Θεσσαλία και Σποράδες

Λόγω της κακοκαιρίας οι Σποράδες, που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μετά από αίτημα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στην Σκιάθο η κατάσταση ήταν δραματική μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής, πολλά σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν από την δυνατή νεροποντή που έπεφτε ακατάπαυστα τα τελευταία 24ωρα. Ο δήμαρχος του νησιού έκανε μάλιστα λόγο για μεγάλες ζημιές.
Ομοια η κατάσταση και στην Σκόπελο, αλλά και σε περιοχές του Πηλίου, που υπέστησαν αρκετές ζημιές. Στην Σκόπελο, η καταιγίδα κράτησε πέντε ώρες, που ήταν αρκετές για να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα στο νότιο μέρος του νησιού. Η Γλώσσα, το Λουτράκι, το Έλιος, αλλά και η Χώρα δέχτηκαν τα περισσότερα πλήγματα, με το ύψος του νερού, σύμφωνα με την ΕΜΥ, να φτάνει τα 67mm. Στο Πήλιο, ολόκληρα χωριά μετατράπηκαν σε ορμητικά ποτάμια, με μηχανήματα να βγαίνουν στους δρόμους όλη τη νύχτα προσπαθώντας να καθαρίσουν τους δρόμους και να λύσουν τα προβλήματα που προέκυψαν στο οδικό δίκτυο, αλλά και με την ύδρευση.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε και ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου, καθώς η περιοχή επλήγη για δεύτερη φορά μέσα στις τελευταίες δέκα ημέρες, με τεράστιες ζημιές σε έργα υποδομής, στην οδοποιία και με μεγάλες κατολισθήσεις.
Και στην υπόλοιπη Θεσσαλία τα προβλήματα ήταν πάρα πολλά. Πηνειός και Πάμισος υπερχείλισαν, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Μεγάλα Καλύβια - Μαγούλα και Κλοκοτός - Κόδρα. Στα ορεινά της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και πάνω από 900 μέτρα χιόνιζε όλη μέρα, με αποτέλεσμα το χιόνι να έχει φτάσει στα 30 εκατοστά, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν προβλήματα στις μετακινήσεις. Επίσης σημειώθηκαν κατολισθήσεις βράχων τόσο στα ορεινά όσο και στα πεδινά των Τρικάλων. Αρκετό είναι το χιόνι που έπεσε και στα υπόλοιπα ορεινά της κεντρικής Στερεάς Ελλάδας και της Μακεδονίας.

Πλημμύρες στην Χαλκιδική

Μεγάλοι όγκοι νερού έπεσαν στη Σιθωνία Χαλκιδικής, που «χτυπήθηκε» για τρίτη φορά σε διάστημα οκτώ μηνών από πλημμυρικά φαινόμενα. Στη δίνη της κακοκαιρίας βρέθηκαν η Σάρτη, η Συκιά και η Τορώνη, όπου καταγράφηκαν ζημιές σε έργα και υποδομές. Ρέματα και χείμαρροι υπερχείλισαν, σπίτια πλημμύρισαν, ενώ σημειώθηκαν κατολισθήσεις κόβοντας δρόμους στα «δύο».

 

Προβλήματα και στην Ξάνθη

Θυελλώδεις άνεμοι έπληξαν περιοχές της Ξάνθης και ήταν η αιτία να ξεριζωθούν δέντρα και να ανατραπούν φορτηγά οχήματα. Στη Σαμοθράκη καταγράφηκε το απόγευμα της Κυριακής η μεγαλύτερη ριπή ανέμου με 118 χιλιόμετρα ανά ώρα.
Λόγω των δυνατών ανέμων έκλεισε η Εγνατία Οδός για τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων, στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου μεταξύ του δυτικού ανισόπεδου κόμβου Κομοτηνής και του ανισόπεδου κόμβου Βαφέικων Ξάνθης. Το κομμάτι αυτό παραμένει κλειστό για τα φορτηγά, σύμφωνα με την πρωινή ενημέρωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-4-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις