Logo

Κοροναϊός: Η διασπορά μέσα σε σούπερ μάρκετ - Οι κίνδυνοι της άθλησης [βίντεο+φωτο]



 
 

Σοκάρουν τα βίντεο προσομοίωσης που έχουν δημιουργηθεί για να δείξουν τον τρόπο που εξαπλώνεται ο κοροναϊός μέσα σε σούπερ μάρκετ ή ακόμα και σε ανοιχτό χώρο όταν άτομα αθλούνται κάνοντας τζόγκινγκ.

Το πρώτο βίντεο προσομοίωσης δημιουργήθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου  Aalto στην Φινλανδία και  δείχνει πως εξαπλώνεται ο ιός αν ένα κρούσμα βήξει ενώ ψωνίζει στο σούπερ μάρκετ.

Με κίτρινο και μπλε χρώμα τα σωματίδια φαίνονται στο βίντεο να εξαπλώνονται  σε δυο διαδρόμους του σούπερ μάρκετ, ενώ στη συνέχεια ο ιός παραμένει στον αέρα για αρκετά λεπτά.

Ο Φινλανδοί ερευνητές έφτιαξαν το βίντεο ακολουθώντας το σενάριο ενός ανθρώπου με  κοροναϊό που  βήχει σε έναν διάδρομο σούπερ μάρκετ, την ώρα μάλιστα που ο εξαερισμός στον χώρο λειτουργεί κανονικά.

«Κάποιοι που είναι φορείς του κοροναϊού μπορούν να βήξουν και να φύγουν αλλά πίσω τους θα αφήσουν πολύ μικρά σταγονίδια που πάνω τους έχουν τον ιό. Αυτά τα σταγονίδια, μπορούν να «εισβάλλουν» στο αναπνευστικό όσων βρίσκονται γύρω τους», ανακοίνωσε ο καθηγητής του πανεπιστημίου, Ville Vuorinen.

Η τρομακτική προσομείωση αποκαλύπτει τους κινδύνους του τζόγκινγκ μέσα στην πανδημία του κοροναϊού

Μία δεύτερη προσομείωση φαίνεται να υποδηλώνει ότι οι τρέχουσες κατευθυντήριες οδηγίες για την κοινωνική απομάκρυνση μπορεί να μην είναι αρκετές για να κρατήσουν ασφαλή έναν άνθρωπο κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού .

Το βίντεο, δημιουργήθηκε από την εταιρεία τεχνολογίας προσομοίωσης Ansys  και δείχνει ότι τα σωματίδια απλώνονται  σε απόσταση μεγαλύτερη από 6 πόδια πίσω από εσάς, την ώρα που περαπατάτε, ή τρέχετε ή κάνετε ποδήλατο.

Εξαιτίας του τρόπου που διασπείρονται τα σταγονίδια, το να τρέχει κανείς δίπλα - δίπλα με κάποιον άλλο μπορεί στην πραγματικότητα να είναι ασφαλέστερο από το να τρέχει πίσω από κάποιο άτομο. Όπως υποστηρίζουν οι μηχανικοί που δημιούργησαν το βίντεο τρέχοντας δίπλα- δίπλα  δεν θα έρθετε άμεσα σε επαφή με οποιαδήποτε σταγονίδια. 

Με περισσότερες από 400.000 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις του νέου ιού και περισσότερους από 13.000 θανάτους, οι ειδικοί στην υγεία λένε ότι η αύξηση της απόστασης μεταξύ τωυ των ανθρώπων ενώ βρίσκονται έξω από τα σπίτια τουςμ είναι ένα από τα βασικά στοιχεία που θα βοηθήσει στην ισοπέδωση της καμπύλης της διάδοσης του ιού, επισημαίνει η Daily Mail που ανάρτησε τα επίμαχα βίντεο. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-4-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις