Logo

COVID-19: Πώς θα απολυμάνετε τα προϊόντα από τα σούπερ μάρκετ [βίντεο]



 
 

Χρηστικές οδηγίες ως προς την απολύμανση των προϊόντων που αγοράζουμε από τα σούπερ μάρκετ, παρουσίασαν γιατροί σε ντοκιμαντέρ σε αγγλικό τηλεοπτικό δίκτυο, εν μέσω της πανδημίας του κοροναϊού.

Οι ειδικοί ιολόγοι Δρ. Τζαβίντ Αμπντελμονέιμ και Λίζα Κρος συνιστούν στους καταναλωτές να πετούν όλες τις πλαστικές σακούλες μιας χρήσης και να καθαρίζουν τα βάζα με σαπούνι και νερό ώστε να μην μεταφέρουν τον κοροναϊό στο σπίτι τους.

Το ντοκιμαντέρ «How Clean is your House» του βρετανικού Channel 4 ακολουθεί δύο ζευγάρια, τα οποία μαθαίνουν πως να προστατεύονται από τον κορωναϊό ο οποίος επιβιώνει σε χαρτόνι για 24 ώρες, σε χάλυβα και πλαστικό μέχρι και 5 ημέρες.

Οι ειδικοί γιατροί εξηγούν στα δύο ζευγάρια τι μέτρα πρέπει να λαμβάνουν για να μειώσουν τον κίνδυνο εξάπλωσης του ιού στο σπίτι τους.

Η δρ. Κρος προτείνει στους καταναλωτές να αδειάζουν τα προϊόντα που έχουν αγοράσε σε ένα συγκεκριμένο σημείο στο πάτωμα.

«Πρόκειται για ένα προϊόν που έρχεται στο σπίτι από έξω, επομένως μπορεί να έχει τον ιό», αναφέρει.

Όλα τα αντικείμενα με εξωτερική πλαστική συσκευασία που μπορεί να πεταχτεί, θα πρέπει να αδειάζονται σε ξεχωριστά δοχεία και να τοποθετούνται στο ψυγείο. Επίσης, τα βάζα και οι κονσέρβες θα πρέπει να καθαρίζονται με ένα πανί.

Δείτε το χρηστικό ντοκιμαντέρ του Channel 4

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-4-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις