Logo

Κοροναϊός: 93 θάνατοι και 72 νέα κρούσματα - 2.081 ασθενείς - Συνεχής ενημέρωση



 
 

Συνολικά 72 νέα κρούσματα καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να έχουν φτάσει τα 2.081.

Σύμφωνα με την ενημέρωση το απόγευμα του Σαββάτου από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, από τα καταγεγραμμένα κρούσματα το 86% είναι άνδρες.

Τα 435 κρούσματα, δηλαδή το 25,7% θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδια στο εξωτερικό και 796 ήτοι το 38,3% είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

75 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 67 έτη. 15 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 77% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Επίσης, 15 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο.

Σε σχέση με την προηγούμενη ενημέρωση του κ. Τσιόδρα το απόγευμα της Παρασκευής, το τελευταίο 24ωρο έχουν παρουσιαστεί ακόμα τρεις καταγεγραμμένοι θάνατοι, με το συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 93 ασθενείς που κατέληξαν. Από αυτούς 26 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι είναι άντρες.

Ο μέσος όρος ηλικίας των νεκρών είναι τα 72 έτη. Το 90% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή και ηλικία 70 ετών και άνω.

Συνολικά έχουν ελεγχθεί 37.300 δείγματα για τον κοροναϊό.

Τσιόδρας: Ναι στη βόλτα αλλά να τηρούμε τις αποστάσεις

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας επισήμανε ότι είναι υγεία να περπατάμε, αλλά υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να τηρούμε τις αποστάσεις.

"Πρέπει να τονίσω, το μήνυμα μένω σπίτι δεν αλλάζει. Βέβαια, είναι αδύνατον και σταδιακά όσο καλυτερεύει ο καιρός να φοβόμαστε να περπατήσουμε για ένα μικρό χρονικό διάστημα κατ' εμένα έως 30 λεπτά μια φορά την ημέρα είναι καλός χρόνος σ' έναν ανοικτό χώρο. Το περπάτημα είναι υγεία, να σκεφθούμε λίγο περισσότερο απ' ό,τι στο σπίτι. Φυσικά και μπορούμε να περπατήσουμε, τηρώντας τις αποστάσεις, με την οικογένειά μας, ούτως ή άλλως μένουμε στο ίδιο σπίτι μαζί, σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτείας, Προσοχή όμως, δεν μπορούμε να σταματήσουμε να φοβόμαστε τον συνωστισμό. Δεν θα βρίσκουμε έτσι την αφορμή να ξεγελάσουμε έτσι την Πολιτεία", ανέφερε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην ενδοοικογενειακή βία που έχει γνωρίσει έξαρση την περίοδο της καραντίνας αλλά και στο μήνυμα του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες. "Φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας είναι απαράδεκτα. Θα προτιμούσα χίλιες φορές να περπατήσω έξω και να καταπραΰνω έναν τυχόν ανεπίτρεπτο θυμό και ας πάρω πρόστιμο. Να μην κάνουμε περισσότερο κακό από καλό στους αγαπημένους μας, στους κοντινούς μας ανθρώπους. Όπως ακούγεται όλο και περισσότερο από φωνές σε όλο τον κόσμο. Τέτοια φαινόμενα στην Ελλάδα του 2020 δεν έχουν χώρο. Μαζί μπορούμε και πρέπει να προλάβουμε τη βία παντού", δήλωσε ο κ. Τσιόδρας.

Συναγερμός στο Δήμο Θεσσαλονίκης - "Θετικός" υπάλληλος

Ένας υπάλληλος του δήμου Θεσσαλονίκης βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Όπως ανακοίνωσε το γραφείο του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα, η είδηση έγινε γνωστή στη δημοτική αρχή το απόγευμα της Παρασκευής και από σήμερα η υπηρεσία στην οποία εργαζόταν ο υπάλληλος, στην περιοχή των Κωνσταντινουπολίτικων, θα λειτουργεί με το ελάχιστο προσωπικό ασφαλείας, για λόγους φύλαξης του χώρου και για έκτακτη ανάγκη.

Ο συγκεκριμένος υπάλληλος έκανε χρήση ειδικής άδειαςαπό τις 27 Μαρτίου καθώς κατά την εμφάνισή του στο χώρο εργασίας αισθανόταν αδιαθεσία. Στη συνέχεια η άδειά του παρατάθηκε.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως η δημοτική αρχή επικοινώνησε με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές, όπου δόθηκαν οδηγίες και διαβεβαιώσεις πως η περιγραφόμενη κατάσταση δεν συνιστά λόγο ανησυχίας, καθώς το χρονικό διάστημα απουσίας του ασθενή από το περιβάλλον εργασίας, ήταν αποτρεπτικό για τη διασπορά του ιού.

Η διοίκηση του Δήμου προχώρησε σήμερα σε απολύμανση του χώρου.

Ο δήμαρχος Κ. Ζέρβας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπάλληλο και ενημερώθηκε για την κλινική του κατάσταση, η οποία είναι καλή, και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.
Με ενέργειες του δημάρχου θα υπάρξει άμεση μέριμνα για το οικογενειακό περιβάλλον του υπαλλήλου, ώστε να διασφαλιστεί κατά το δυνατόν η υγεία και η ασφάλειά του.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-4-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις