Ένα αρνητικό ορόσημο καταγράφηκε το Σάββατο για τις ΗΠΑ, καθώς ξεπέρασαν την Ιταλία ως η χώρα με τον υψηλότερο αριθμό θανάτων λόγω του κοροναϊού.
Συγκεκριμένα, οι ΗΠΑ κατέγραψαν πάνω από 20.000 νεκρούς από τότε που ξέσπασε η πανδημία, σύμφωνα με τον απολογισμό του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.
Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει το πότε θα μπορέσει η χώρα, που έχει ανακοινώσει πάνω από μισό εκατομμύριο κρούσματα, να αρχίσει να βλέπει μια επιστροφή στην κανονικότητα.
Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ειδικοί σε θέματα δημόσιας υγείας έχουν προειδοποιήσει ότι ο αριθμός των νεκρών στις ΗΠΑ μπορεί να ξεπεράσει τους 200,000 το καλοκαίρι όταν αρθούν με τη λήξη τους στα τέλη του μήνα οι άνευ προηγουμένου περιορισμοί που κρατούν κλειστές τις επιχειρήσεις και τους περισσότερους Αμερικανούς στα σπίτια τους.
Ο Τραμπ από την άλλη πλευρά έχει δηλώσει ότι θέλει η χώρα να επιστρέψει στους κανονικούς της ρυθμούς το συντομότερο δυνατόν και ότι τα μέτρα που έχουν στόχο να ανακοπεί η εξάπλωση της COVID-19 έχουν το δικό τους τίμημα σε ό,τι αφορά την οικονομία και τη δημόσια υγεία.
Ειδικότερα, μιλώντας τηλεφωνικά το βράδυ του Σαββάτου (τοπική ώρα) στο Fox News είπε ότι θα λάβει μια απόφαση «σχετικά σύντομα», με βάση τις συμβουλές από «πολλούς πολύ έξυπνους ανθρώπους, πολλούς επαγγελματίες, γιατρούς και ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων». Δήλωσε επίσης ότι ρόλο θα παίξει και το «ένστικτο». «Ο κόσμος θέλει να επιστρέψει, θέλει να γυρίσει στη δουλειά του. Πρέπει να επαναφέρουμε τη χώρα μας», τόνισε.
Ο Πίτερ Ναβάρο, σύμβουλος του Τραμπ σε θέματα εμπορίου, δήλωσε στο Fox News ότι οι επαγγελματίες υγείας που έχουν την άποψη πως ο μόνος τρόπος για να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές είναι να κλείσει η οικονομία και η κοινωνία έως ότου ο ιός «ηττηθεί» είναι «κατά το ήμισυ σωστοί».
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «αυτό θα ελαχιστοποιήσει τους θανάτους από τον ιό άμεσα» αλλά πρόσθεσε ότι τα σοκ στην οικονομία επίσης σκοτώνουν ανθρώπους μέσω μεγαλύτερων ποσοστών κατάθλιψης και αυτοκτονιών καθώς και χρήσης ναρκωτικών. «Άρα αυτή η πολύ δύσκολη απόφαση που πρόκειται να λάβει ο πρόεδρος θα πρέπει να βρει την ισορροπία και να ανακαλύψει ποια πορεία προκαλεί μεγαλύτερη ζημιά».
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-4-2020 από directNEWS.gr