Ακόμα δύο συνάνθρωποι μας κατέληξαν σήμερα, Μεγάλο Σάββατο από τον κοροναϊό, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό των θανάτων σε 110.
Λίγο πριν τις 9 το πρωί κατέληξε ένας 63χρονος. Ο θάνατός του δηλώθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο και όπως έχει γίνει γνωστό, ο άνδρας έπασχε και από άλλα νοσήματα.
Νωρίτερα είχε χάσει τη ζωή του ο 76χρονος ιδρυτής της Βιοϊατρικής Ευάγγελος Σπανός ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο "Σωτηρία" και έχασε τη μάχη λόγω επιπλοκών από την ασθένεια COVID-19.
Ο άτυχος ηλικιωμένος νοσηλευόταν διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, για σχεδόν έναν μήνα, προσπαθώντας να κρατηθεί στην ζωή. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε υποκείμενα νοσήματα και ειδικότερα αρτηριακή υπέρταση.
O Eυάγγελος Σπανός γεννήθηκε το 1943 στη Σίνδο Θεσσαλονίκης και το 1969 πήρε το πτυχίο Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ και έπειτα από δέκα χρόνια έλαβε διδακτορικό στην Εργαστηριακή Ενδοκρινολογία, από το Πανεπιστήμιο Λονδίνου.
Το 1981 προχώρησε στην ίδρυση της Βιοϊατρικής και το 1986 στη δημιουργία του πρώτου πολυδύναμου διαγνωστικού κέντρου στην Ελλάδα.
Μόνο 11 νέα κρούσματα
Μόλις 11 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα, Μεγάλο Σάββατο, σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.235, εκ των οποίων το 56% αφορά άνδρες.
Από αυτά, 570 (25.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 943 (42.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
67 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 15 (22.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 83.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 39 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 110 θανάτους συνολικά στη χώρα. 29 ήταν γυναίκες (26.4%) και οι υπόλοιποι άνδρες.
Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 90% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 53.290 κλινικά δείγματα.
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-4-2020 από directNEWS.gr