Ανατρέπει τα μέχρι σήμερα δεδομένα ως προς την προέλευση του νέου κοροναϊού, καταγγελία του νομπελίστα Γάλλου καθηγητή Λικ Μοντανιέ ότι ο SARS-CoV-2 είναι αποτέλεσμα αποτυχημένης προσπάθειας παρασκευής εμβολίου κατά του ιού του AIDS.
Ο διακεκριμένος καθηγητής ιολογίας Λικ Μοντανιέ, είναι ο επιστήμονας που ανακάλυψε το 1982 τον ιό του AIDS μαζί με τη συνάδελφό του Φρανσουάζ Μπαρέ Σινουσί και τιμήθηκαν με το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής.
Τα τελευταία χρόνια διδάσκει στο Πανεπιστήμιο «Shanghai Jiao Tong» στην Κίνα.
Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Μοντανιέ υποστήριξε ότι ο νέος κοροναϊός δημιουργήθηκε σε εργαστήριο και προοριζόταν ως εμβόλιο κατά του HIV.
Όπως λέει,παρατηρούνται ομοιότητες στο γονιδίωμα του SARS-CoV-2 και του HIV αλλά και την ελονοσία, υποστηρίζοντας πως ο νέος ιός δεν θα μπορούσε να εμφανιστεί με φυσικό τρόπο.
Ο νομπελίστας Γάλλος καθηγητής ιολογίας υποστηρίζει πως ο νέος κοροναϊός προέκυψε μετά από ατύχημα που πρέπει να συνέβη, στο Εθνικό Εργαστήριο Βιοασφάλειας στην πόλη Ουχάν της Κίνας.
«Το συγκεκριμένο εργαστήριο έχει ειδικευτεί σε αυτούς τους κοροναϊούς ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 2000. 'Έχει εμπειρία σε αυτόν τον τομέα» δήλωσε.
Ο Δρ. Μοντανιέ υποστηρίζει πως ο μοναδικός τρόπος να απαλλαγούμε από τον ιό είναι μέσω «ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων». Σύμφωνα με μια θεωρία που είχε αναπτύξει παλαιότερα η οποία είχε προκαλέσει τη χλεύη των συναδέλφων του, το DNA παράγει ηλεκτρομαγνητικά κύματα.
«Αυτή η θεωρία δεν βγάζει κανένα νόημα», απαντά ο Δρ Ετιέν - Σιμόν Λοριέρ, ιολόγος στο Ινστιτούτο Παστέρ στο Παρίσι. «Υπάρχουν πολύ μικρές ομοιότητες που μπορούμε να εντοπίσουμε σε αλληλουχίες στο γενετικό υλικό των βακτηρίων, των ιών και των φυτών. Εάν πάρουμε μια λέξη από ένα βιβλίο και μοιάζει με μια άλλη λέξη σε ένα άλλο βιβλίο, μπορούμε να πούμε ότι ο ένας συγγραφέας έχει αντιγράψει τον άλλον;» δήλωσε ο Δρ. Λοριέρ, αποφεύγοντας να σχολιάσει τη θεωρία των «ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων» του Δρ. Μοντανιέ.
Η θεωρία ότι ο SARS-CoV-2 δημιουργήθηκε σε εργαστήριο στην Ουχάν της Κίνας κυκλοφόρησε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον περασμένο Ιανουάριο. Όμως την έχει απορρίψει η πλειοψηφία της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας.
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-4-2020 από directNEWS.gr