Logo

Κοροναϊός: Θετικές έγκυος μετανάστρια και εργαζόμενη σε ξενοδοχείο στο Κρανίδι [φωτο]



 
 

Συναγερμός έχει σημάνει από χθες, Κυριακή του Πάσχα όταν βγήκε θετικό το τεστ για τον κοροναϊό σε 28χρονη έγκυο από τη Σομαλία που φιλοξενείται σε ξενοδοχείο στο Κρανίδι που φιλοξενεί 470 πρόσφυγες και μετανάστες.

Η γυναίκα που είναι στον έκτο μήνα της κύησης, φιλοξενείται στο ξενοδοχείο "Γαλαξίας" που λειτουργεί υπό την εποπτεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ). Η εγκυμονούσα προσήλθε το πρωί της Κυριακής στο νοσοκομείο του Ναυπλίου, για άλλη αιτία, χωρίς συμπτώματα του κοροναϊού.

Εκεί υποβλήθηκε στον προβλεπόμενο ιατρικό έλεγχο και βρέθηκε θετική στην ασθένεια COVID-19.

Μετά από τη διαπίστωση πως πάσχει από κοροναϊό, η εγκυμονούσα μετανάστρια διαμένει σε απομόνωση στο δωμάτιό της, στο ξενοδοχείο όπου μένουν 470 αιτούντες άσυλο, οι οποίοι στο σύνολο τους προέρχονται από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής.

Στο Κρανίδι μετέβη σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα, κλιμάκιο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και του ΕΟΔΥ που διενεργεί τεστ σε φιλοξενούμενους και στο προσωπικό του ξενοδοχείου.

Στο Κρανίδι θα μεταβούν εσπευσμένα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Στόχος είναι να εκτιμηθεί από κοντά η σοβαρότητα της κατάστασης και να αποφασισθεί αν χρειάζεται να ληφθούν επιπλέον μέτρα.

Θετική και εργαζόμενη στο ξενοδοχείο

Το ξενοδοχείο είχε ήδη τεθεί σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό από το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης, καθώς είχε βρεθεί θετική εργαζόμενη σε αυτό.

Η εργαζόμενη δεν είχε προσέλθει στην εργασία της τις τελευταίες 12 ημέρες. Εξάλλου, θετικός βρέθηκε και ο σύζυγος της.

Πέθανε 39χρονη μετανάστρια

Η κατάσταση περιπλέκεται καθώς το βράδυ του Μεγάλου Σάββατου απεβίωσε από παθολογικά αίτια στη συγκεκριμένη δομή μεταναστών μια 39χρονη από το Σουδάν.

Η άτυχη γυναίκα πέθανε κατά τη διάρκεια της διακομιδής της με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από την δομή φιλοξενίας στο νοσοκομείο Κορίνθου. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ιατρικού της φακέλου, ήταν αρνητική στον κοροναϊό.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-4-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις