Logo

Τρεις εργαζόμενες στο ΑΧΕΠΑ θετικές στον κοροναϊό



 
 

Τρεις εργαζόμενες στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ διαγνώστηκαν θετικές στον κοροναϊό. Πρόκειται για δύο νοσηλεύτριες, οι οποίες απασχολούνται στο τμήμα της Γ’ Χειρουργικής κλινικής και μία βοηθό θαλάμου.

Σύμφωνα με τον Χαράλαμπο Κοροξενό, πρόεδρο του συλλόγου των εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ δυο από τις τρεις γυναίκες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο όχι γιατί έχουν έντονη συμπτωματολογία, αλλά διότι προτιμούν να παραμείνουν εκεί για προληπτικούς λόγους.

Μια εξ αυτών δεν θέλει να μεταφέρει στο σπίτι της τον ιό γιατί ζει με ηλικιωμένους και επιθυμεί να τους προστατεύσει.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κοροξενός μιλώντας στο grtimes.gr αναφορικά με τα άτομα του υγειονομικού προσωπικού που έχουν νοσήσει από την Covid-19 είπε: «Συγκριτικά, για πρώτης γραμμής νοσοκομείο που είναι το ΑΧΕΠΑ -όσον αφορά στην αντιμετώπιση περιστατικών κοροναίού-έχουμε πάει αρκετά καλά, καθώς από τα τμήματα νοσηλείας έχουν περάσει πολλά κρούσματα».

Συνολικά θετικοί στον ιό στο συγκεκριμένο νοσοκομείο έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα μια ειδικευόμενη γιατρός, η οποία ήταν και η πρώτη που νόσησε από το προσωπικό του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, μια βοηθός θαλάμου και τρεις νοσηλεύτριες. Όσοι συνεργάζονταν με τους εργαζόμενους οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί στον ιό βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους.

Να σημειωθεί ότι η ειδικευόμενη γιατρός που ήταν η πρώτη που βρέθηκε θετική στον ιό στις αρχές του μήνα, ανάρρωσε και επέστρεψε κανονικά στην εργασία της.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-4-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις