Logo

COVID-19 - ΗΠΑ: 3.000 θάνατους και 200.000 κρούσματα ημερησίως προβλέπει κυβερνητική έκθεση



 
 

Απόρρητη κυβερνητική έκθεση εκτιμά πως θα πολλαπλασιαστούν τα κρούσματα αλλά και οι θάνατοι από την ασθένεια COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι τη 1η Ιουνίου.

Σύμφωνα με τους New York Times, απόρρητη έκθεση αναφέρει πως οι θάνατοι από την πανδημία θα συνεχίσουν να αυξάνονται σταθερά κατά τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων, φτάνοντας πιθανώς τους 3.000 θανάτους ημερησίως την 1η Ιουνίου, αριθμό σχεδόν διπλάσιο από τους περίπου 1.750 νεκρούς σε ημερήσια βάση των τελευταίων ημερών.

Το έγγραφο κάνει λόγο για 200.000 νέα κρούσματα ημερησίως στα τέλη Μαΐου, αριθμό κατά πολύ μεγαλύτερο από τα 25.000 κρούσματα την ημέρα κατά το τελευταίο διάστημα.

Βασική αιτία για αυτή τη δραματική εξέλιξη θα είναι ένα «άνοιγμα» των κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων.

Μειώνονται τα κρούσματα στη Νέα Υόρκη - Επανεκκίνηση δραστηριοτήτων

Την ίδια ώρα ο  κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο ετοιμάζεται για την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας στην Πολιτεία, μετά την καραντίνα που έχει επιβληθεί μέχρι τις 15 Μαϊου. Το προηγούμενο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 226 άνθρωποι, ο χαμηλότερος αριθμός από τις 27 Μαρτίου.

Τη Δευτέρα παρουσίασε τις φάσεις επανεκκίνησης, ξεκινώντας με τομείς, όπως την οικοδομή, στις περιοχές που έχουν πληγεί λιγότερο από την πανδημία, δίχως να δώσει κάποιο χρονοδιάγραμμα. Στην πρώτη φάση μπορεί να ξεκινήσουν και πάλι η οικοδομή, η μεταποιητική βιομηχανία και επιλεγμένα καταστήματα λιανικής. Θα ακολουθήσουν, στη δεύτερη φάση, οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, τα μεσιτικά γραφεία και τα γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων ενώ στην τρίτη μπορεί να επαναλειτουργήσουν τα εστιατόρια, οι υπηρεσίες εστίασης γενικότερα και τα ξενοδοχεία. Στην τέταρτη και τελευταία φάση εντάσσονται οι χώροι ψυχαγωγίας και διασκέδασης και τα σχολεία.

Όπως είπε ο κυβερνήτης, μετά τις 15 Μαϊου θα λειτουργήσουν οι παραπάνω τομείς σε περιοχές όπου έχουν καταγραφεί λίγα κρούσματα και διαθέτουν αρκετές ελεύθερες νοσοκομειακές κλίνες. Η κάθε περιοχή θα μπορεί να επανεκκινήσει την οικονομία της αφού ληφθούν υπόψη ορισμένες προϋποθέσεις: ο ρυθμός νέων μολύνσεων, οι διαθέσιμες κλίνες στα νοσοκομεία, οι δυνατότητες διενέργειας διαγνωστικών εξετάσεων και το αν υπάρχουν αρκετοί «ιχνηλάτες» για να εντοπίζουν τις επαφές των ασθενών. Τα νοσοκομεία θα πρέπει επίσης να έχουν αποθέματα ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού για 90 ημέρες, ώστε να μην παρατηρηθούν ξανά ελλείψεις, όπως έγινε τον Μάρτιο.

Αν και δεν διευκρίνισε ποιες περιοχές θα ανοίξουν πρώτες, έδειξε ένα σλάιντ όπου ανέφερε τις βόρειες και κεντρικές περιοχές της Πολιτείας ως «χαμηλού κινδύνου», σε αντίθεση με την πόλη της Νέας Υόρκης και το Λονγκ Άιλαντ.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο Κουόμο απάντησε σε όσους επιθυμούν την χαλάρωση των περιορισμών, τονίζοντας πως η ισπανική γρίπη του 1918, ήταν πιο θανατηφόρα κατά το δεύτερο κύμα της...

Σύμφωνα με τον Κουόμο, στη Νέα Υόρκη έχουν ελεγχθεί πάνω από 1 εκατομμύριο κάτοικοι, περίπου δηλαδή το 5% του πληθυσμού. Το ποσοστό αυτό είναι υψηλότερο από οποιασδήποτε άλλης χώρας, ακόμη και από της Ιταλίας (3,5%) και της Νότιας Κορέας (1,2%).

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-5-2020 από directNEWS.gr

 


Τελευταίες Ειδήσεις