Logo

Πεδίο μάχης πλατεία στην Κυψέλη - 37 προσαγωγές - 5 συλλήψεις [βίντεο+φωτο]



 
 

Η επέμβαση των ΜΑΤ και χημικά απαιτήθηκαν για να ...αδειάσει η πλατεία του Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, από τους 300 νεαρούς που είχαν συγκεντρωθεί, αψηφώντας τις συστάσεις για την αποτροπή συγχρωτισμού λόγω της επιδημίας του κοροναϊού.

Περίπου 300 νεαροί είχαν συγκεντρωθεί το βράδυ της Παρασκευής, ενώ τα ξημερώματα του Σαββάτου η Αστυνομια έλαβε μία κλήση από περίοικο ο οποίος κατήγγειλε ότι τον λήστεψαν και τον μαχαίρωσαν.

Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί που δέχθηκαν επίθεση από άτομα που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Αγίου Γεωργίου.

Λίγο μετά τις 2 τα μεσάνυχτα, έφτασαν στην περιοχή και δυνάμεις των ΜΑΤ που επιχείρησαν να απομακρύνουν τους νεαρούς. Τότε δέχθηκαν επίθεση με πέτρες και μπουκάλια, για να απαντήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποιώντας χημικά με αποτέλεσμα η περιοχή να μετατραπεί σε πεδίο μάχης.

Οι αστυνομικοί έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων τέτοιας έκτασης που είχε ως αποτέλεσμα να διαμαρτυρηθούν κάτοικοι της περιοχής...

Η συγκέντρωση διαλύθηκε λίγο μετά τις 2.30 τα ξημερώματα. Από την Αστυνομία έγιναν 37 προσαγωγές, πέντε από τις οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Δείτε βίντεο από τις προσαγωγές υπόπτων

 

Σχολιάζοντας τα έκτροπα στην Κυψέλη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε το πρωί στον ΑΝΤ1 πως «τίποτα δεν είναι αυθόρμητο, όλα είναι καλά οργανωμένα από ανθρώπους που θέλουν να κάνουν "επαναστατική γυμναστική". Κάποιοι θέλουν να θέσουν σε κίνδυνο τις θυσίες που έχουμε κάνει όλοι μας. Εάν επαναληφθεί, θα υπάρξει δυναμική αντίδραση».

Συγκέντρωση 500 ατόμων σε πλατεία στο Παγκράτι

Συνωστισμός παρατηρήθηκε και στην Πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι όπου συγκεντρώθηκαν περίπου 500 άτομα.

Στην πλατεία συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες νεαροί χωρίς να τηρούν τα προβλεπόμενα μέτρα ατομικής προστασίας...

Δείτε βίντεο από τις συναθροίσεις στο Παγκράτι

 

Παρόμοιες συναθροίσεις χωρίς την τήρηση των αποστάσεων, σημειώθηκαν και σε άλλες περιοχές της Αθήνας, όπως στο Άλσος Νέας Φιλαδέλφιας.

Δείτε βίντεο από την βραδινή κοσμοσυρροή

 

Το ίδιο φαινόμενο αντιμετώπισαν και όσοι βρέθηκαν στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, η οποία πλημμύρισε από κόσμο, το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ σε πολλές περιπτώσεις δεν τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις ανάμεσα στους συγκεντρωμένους.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-5-2020 από directNEWS.gr

 


Τελευταίες Ειδήσεις