Logo

Μελέτες σε ΗΠΑ-Καναδά: Δεν πεθαίνει ο κοροναϊός με την άνοδο της θερμοκρασίας



 
 

Νέα ανησυχία προκαλούν διεθνώς νέες μελέτες που δείχνουν πως η άνοδος της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, δεν σταματά την εξάπλωση του κοροναϊού.

Σύμφωνα με επιστήμονες από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, η διασπορά της νόσου μειώνεται μόλις κατά 1,5% από 25 βαθμούς Κελσίου και πάνω.
Στο συγκεκριμένο πόρισμα κατέληξε η επιστημονική κοινότητα, εξετάζοντας πάνω από 370.000 περιπτώσεις σε χιλιάδες διαφορετικές πόλεις στη Βόρεια Αμερική.
Με τις δύο τελευταίες μελέτες αναιρείται η εκτίμηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι η ασθένεια COVID-19 θα εξαφανιστεί το καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα, σε έρευνα που διενεργήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο, κατά την οποία εξετάστηκαν πάνω από 375.000 φορείς του κορωναϊού, τον Μάρτιο, δεν προέκυψε κάποια σχέση ανάμεσα στη θερμοκρασία και στον ρυθμό αύξησης των μολύνσεων.

Εξάλλου, έρευνες των πανεπιστημίων MIT και Harvard, έδειξαν πως η ζέστη είναι απίθανο να «σκοτώνει» τον κοροναϊό, όπως συμβαίνει στην περίπτωση της γρίπης.
Εξετάζοντας την παγκόσμια εξάπλωση του κοροναϊού από τον Δεκέμβριο, διαπίστωσαν ότι οι καιρικές συνθήκες μπορεί να επηρεάζουν τον ιό, αλλά δεν αρκούν για να καταπολεμήσουν την πανδημία.

Ο καθηγητής επιδημιολογίας του καναδικού πανεπιστημίου Ντάιον Τζέσινκ τονίζει ότι είναι σημαντικό να γνωρίζει ο κόσμος πως το καλοκαίρι δεν πρόκειται να εξαλειφθεί η νόσος.

Στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγει και ο επικεφαλής της έρευνας για τη μετάδοση του κορωνοϊού, στο πανεπιστήμιο MIT, Χαζίρ Ραχμντάντ. Εξετάζοντας περισσότερες από 3.700 περιοχές από τον Δεκέμβριο μέχρι και τον Απρίλιο, προχώρησε στη συγκεκριμένη διαπίστωση: «Παρόλο που οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν ως ένα βαθμό να μειώσουν τα επίπεδα μετάδοσης του ιού, η πανδημία δεν θα εξαλειφθεί το καλοκαίρι».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-5-2020 από directNEWS.gr


 


Τελευταίες Ειδήσεις