Logo

Σε 14ημερη καραντίνα άλλοι 19 μετανάστες που έφθασαν με βάρκα στη Λέσβο



 
 

Και δεύτερη βάρκα με πρόσφυγες και μετανάστες, μέσα σε λίγες μέρες, στη Λέσβο. Λίγες ώρες μετά την «εθνική υπερηφάνεια» του υπουργού μετανάστευσης και ασύλου Νότη Μηταράκη στη Βουλή για την αποδοτικότητα των μέτρων φύλαξης και αποτροπής που λήφθηκαν. Προφανώς εννοούσε στην ιδιαίτερη εκλογική του περιφέρεια τη Χίο όπου πρόσφυγες και μετανάστες έχουν να φανούν από τα μέσα Μαρτίου.

Στην περιοχή Λάψαρνα, ξανά δηλαδή στη δυτική Λέσβο, σήμερα Κυριακή χαράματα, έφθασε βάρκα με 19 επιβαίνοντες, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες όλοι άνδρες με καταγωγή από το Ιράν και το Αφγανιστάν.

Η αποβίβαση έγινε σε ακτή της βορειοδυτικής Λέσβου, στην ευρύτερη περιοχή της Άντισσας μακριά και αυτή όπως και η αποβίβαση της περασμένης Τετάρτης στην ευρύτερη περιοχή του Σκαλοχωρίου, μακριά από τα συνηθισμένα σημεία αποβίβασης στην ανατολική, βορειοανατολική και ανατολική Λέσβο. Γεγονός το οποίο προβληματίζει σοβαρά τις αρχές για το άνοιγμα «πόρτας» προς τη Λέσβο από την περιοχή του Μπαμπακαλέ της Τουρκίας, στη Μικρασιατική Τρωάδα.

Σύμφωνα με γνωρίζοντες, φαίνεται ότι η χαλάρωση των μέτρων για την προστασία από τον κοροναϊό και τη νόσο covid 19 οδηγεί και στη χαλάρωση των μέτρων φύλαξης των θαλάσσιων συνόρων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία. Αποτέλεσμα η ενεργοποίηση του δουλεμπορικού κυκλώματος στην Τουρκία και οι δυο βάρκες με 70 συνολικά πρόσφυγες και μετανάστες μέσα σε πέντε μέρες. Και οι καλές καλοκαιρινές μέρες μόλις άρχισαν.

Δεδομένων των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού covid 19, οι 19 θα ελεγχθούν ιατρικά από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Και στη συνέχεια θα μετακινηθούν στο χώρο της δομής στα Μεγάλα Θέρμα προκειμένου να τεθούν σε 14ήμερη καραντίνα. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-5-2020 από directNEWS.gr πηγή: stonisi.gr


Τελευταίες Ειδήσεις