Logo

Ένταση στην Ηλιούπολη: Πιστοί ταμπουρώθηκαν στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία [φωτο]



 
 

Για έκρυθμη κατάσταση την Κυριακή στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία στην Ηλιούπολ, κάνουν λόγο οι πληροφορίες. 

Συγκεκριμένα, περίπου, 150 πιστοί μπήκαν στην εκκλησία και αρνούνται να βγούν. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του lawandorder.gr στο σημείο έφθασαν αστυνομικές δυνάμεις που επιχείρησαν  να πείσουν τους πιστούς να βγουν από τον ιερό ναό.

Οι συγκεντρωμένοι, ωστόσο, φέρονται ότι αρνήθηκαν να αποχωρήσουν από την εκκλησία και ότι παράλληλα επιτέθηκαν στον  διευθυντή της αστυνομίας.

Οι ίδιες πληροφοριες αναφέρουν ότι ζητήθηκε η ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων και ότι η κατάσταση είναι «ηλεκτρισμένη» . 

Συμπλοκή διαδηλωτών με πιστούς

Όπως μεταδίδει το ilioupolinews.gr, η ένταση ξεκίνησε όταν διαδηλωτές ήρθαν στα χέρια με πιστούς κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κατά του αυθαίρετου κτίσματος γύρω από το ιστορικό εκκλησάκι.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο κινητοποιήσεων της κίνησης Πολιτών Ηλιούπολης δεκάδες πολίτες βρέθηκαν περίπου στις 10:00 το πρωί της Κυριακής στο εκκλησάκι του προφήτη Ηλία προκειμένου να πραγματοποιήσουν συμβολική καθαίρεση και ακτιβιστικές δράσεις κατά του αυθαιρέτου κτίσματος.

Την ίδια ώρα. περίπου, 150 πιστοί βρέθηκαν στο σημείο μετά από κάλεσμα του ιερέα για την πραγματοποίηση «αντισυγκέντρωσης». 

Κατά τη διάρκεια της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων της κίνησης πολιτών ,υπήρξε μερική συμπλοκή διαδηλωτών με πιστούς, ενώ ισχυρή ήταν η παρουσία της αστυνομίας.

Οι πιστοί που αντιπαρατέθηκαν με τους διαδηλωτές στη συνέχεια «κλείστηκαν» μέσα στο ναό. 

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα,  παρά την συμπλοκή, ο αρχιμανδρίτης του ιερού ναού Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης, Σεραφείμ Δημητρίου, συνέχισε κανονικά την λειτουργία χωρίς να διακόψει ούτε μία στιγμή το μυστήριο της θείας λειτουργίας, το οποίο διήρκεσε 3,5 ώρες.

Σημειώνεται, ότι οι  εντάσεις έληξαν με την παρέμβαση των ανδρών της άμεσης δράσης ενώ μετά από λίγο οι διαδηλωτές αποχώρησαν από το σημείο.

Η κατάσταση, όπως έγινε γνωστό, εκτονώθηκε, περίπου στις 12:30. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται να σχηματιστεί δικογραφία εναντίον του ιερέα.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-5-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις