Logo

Ελάχιστοι μαθητές επέστρεψαν στα σχολεία [βίντεο+φωτο]



 
 

Ελάχιστοι ήταν οι μαθητές της τρίτης λυκείου που επέστρεψαν σήμερα, Δευτέρα, στις σχολικές αίθουσες μετά το lockdown εν μέσω της πανδημίας του κοροναϊού.

Οι περισσότεροι μαθητές πήγαν για να υποβάλλουν το μηχανογραφικό τους, ενώ θα συνεχίσουν διαβάζοντας από το σπίτι, μέχρι τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Άλλωστε, ούτως ή άλλως, είθισται οι μαθητές της τρίτης λυκείου να κρατάνε τις απουσίες τους για τον τελευταίο μήνα πριν τις εξετάσεις, προκειμένου να διαβάσουν στο σπίτι.

Ως εκ τούτου, τα σχολεία άνοιξαν με λιγοστούς μαθητές της τρίτης Λυκείου.

Η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως βρέθηκε στο 46ο Γενικό Λύκειο Αθηνών. Όπως είπε, «τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας, οι αίθουσες είναι καθαρές, έχουν συνεργαστεί όλοι. Όλοι έχουν συμβάλει στη σταδιακής επαναλειτουργίας σχολείων».
Η υπουργός συνομίλησε με μαθητές του σχολείου για τις ανησυχίες τους και τους καθησύχασε ότι όλα θα πάνε καλά και ότι η ύλη των εξετάσεων θα είναι όσα διδάχθηκαν στην τάξη.

Η καθιερωμένη συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο πριν την έναρξη του προγράμματος δεν θα πραγματοποιείται και οι μαθητές θα πηγαίνουν απ' ευθείας στην αίθουσα του τμήματός τους.
Σε κάθε τάξη θα βρίσκονται μέχρι 15 μαθητές, οι οποίοι θα κάθονται ένας ανά θρανίο και εναλλάξ, στη δεξιά και αριστερή πλευρά του θρανίου, όχι ο ένας πίσω από τον άλλον και σε απόσταση 1,5 μέτρου.
Ο εξαερισμός των τάξεων θα γίνεται φυσικά και προβλέπεται καθαρισμός τους δύο φορές την ημέρα.

Επίσης, οι μαθητές δεν θα κάνουν ενιαίο διάλειμμα. Το κάθε τμήμα θα έχει διαφορετικό χώρο στο προαύλιο προς αποτροπή συγχρωτισμού.

Απαγορεύονται τα παιχνίδια με μπάλα (π.χ. βόλεϊ, μπάσκετ, ποδόσφαιρο) και τα κυλικεία είναι κλειστά.

Ως προς τη χρήση μάσκας από τους μαθητές, αυτή είναι προαιρετική στις τάξεις και τα μέσα μεταφοράς των μαθητών. Πάντως, πολλοί ήταν οι μαθητές που φορούσαν σήμερα μάσκες.

Στην περίπτωση συμπτωμάτων θα ενεργοποιείται το σχετικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Δεν προβλέπεται να κλείνει το σχολείο σε περίπτωση κρούσματος.

Παράλληλα συνεχίζονται οι άδειες ειδικού σκοπού για εκπαιδευτικούς αλλά και για γονείς με παιδιά σε εκπαιδευτικές δομές που παραμένουν σε αναστολή

Για όσους μαθητές υπάρχει ειδικός λόγος απουσίας από το σχολείο, προβλέπεται ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος μέσω τηλεκπαίδευσης.

Η δεύτερη φάση επαναλειτουργίας των σχολείων ξεκινά την επόμενη Δευτέρα 18 Μαΐου, όταν θα ανοίξουν τα σχολεία για τους μαθητές της Α' και Β' λυκείου και των γυμνασίων.

Οι μαθητές των δημοτικών και των νηπιαγωγείων πιθανώς να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες την 1η Ιουνίου, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα των επόμενων ημερών.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-5-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις