Logo

Χαρδαλιάς: Ελεύθερη μετακίνηση από 18 Μαΐου σε ηπειρωτική Ελλάδα και Κρήτη [βίντεο]



 
 

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι από τις  18 Μαΐου θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα και στην Κρήτη,

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι από τις 25 Μαΐου να ξεκινήσουν οι ελεύθερες μετακινήσεις και στα υπόλοιπα νησιά, με την προϋπόθεση ότι όλα θα  εξελιχθούν ομαλά. Τόνισε, ωστόσο, πως οι  σχετικές αποφάσεις θα οριστικοποιηθούν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας. 

Αναφορικά με τις παραλίες  και εν όψει των υψηλών θερμοκρασιών του Σαββατοκύριακου, υπογράμμισε την ανάγκη να τηρούνται αποστάσεις ανάμεσα στις παρέες.

Επίσης, ανακοίνωσε πως παρατείνονται μέχρι τις 21 Μαΐου οι περιορισμοί στις μετακινήσεις όσων διαμένουν σε δομές φιλοξενίας σε όλη την επικράτεια.

Στη συνέχεια ανέφερε πως τα πράγματα εξελίχθηκαν ομαλά, με εξαίρεση τις ουρές για την πληρωμή λογαριασμών της ΔΕΗ, κατά τη χθσινή πρώτη ημέρα της β΄φάσης άρσης των περιοριστικών μέτρων, λέγοντας χαρατκηριστικά: «Η γενική εικόνα είναι ότι τα μέτρα προφύλαξης τηρούνται. Αυτό μένει να αποτυπωθεί και σε αριθμούς, καθώς οι τωρινοί αριθμοί αντιστοιχούν σε όσα έγιναν πριν 10-14 μέρες».

Σχετικά με τις εκκλησίες, επισήμανε ότι από την Κυριακή 17 Μαΐου επιτρέπεται η Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή πιστών, όπως επίσης και τα μυστήρια, π.χ. γάμοι, βαφτίσεις. Υπογράμμισε πάντως ότι θα τηρούνται τα μέτρα προστασίας που ισχύουν για τα τετραγωνικά.

Ειδικότερα, ο αριθμός πιστών καθορίζεται από την αναλογία ένα άτομα ανά 10 τ.μ., ενώ για χώρους άνω των 500 τ.μ. ο μέγιστος αριθμός είναι 50 άτομα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-5-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις