Logo

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στο δημαρχείο Αγίας Παρασκευής [βίντεο] 
 

Μέλη του Ρουβίκωνα πραγματοποίησαν την Πέμπτη παρέμβαση στο δημαρχείο της Αγίας Παρασκευής. 

Το μέλος της αναρχικής συλλογικότητας, Γιωργος Καλαϊτζίδης, σε ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει σχετικά: 

«Παρέμβαση του Ρουβίκωνα σήμερα στο δημαρχείο της Αγίας Παρασκευής.

Άτομα της ομάδας βρήκαν τον δήμαρχο Ζορμπά τον αντιδήμαρχο Σάρκουλα και όλους τους παρατρεχάμενους στο γραφείο του δημάρχου στον 2ο όροφο.

Η παρέμβαση κράτησε για πολλή ώρα αφού έγινε μια πολύ ενδιαφέρουσα "συνομιλία" με τον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής για τα τελευταία γεγονότα στην πλατεία του Αη Γιάννη.

Ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε μπροστά στην ομάδα πως δεν κάλεσε ποτέ αυτός την αστυνομία, πως καταγγέλλει την επίθεση της αστυνομίας και δεν πρόκειται να το επιτρέψει για 2η φορά.

Η συνομιλία έχει καταγραφεί σε βίντεο το οποίο θα ανέβει αργότερα.

Στην είσοδο του δημαρχείου έφτασαν ομάδες ΔΙΑΣ οι οποίες δεν μπόρεσαν να εμποδίσουν τα μέλη της ομάδας απ'το να φύγουν καθώς στην παρέμβαση συμμετείχαν πάρα πολλά άτομα ».

Δείτε το βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου

 

Σε κείμενο που ανάρτησε στον ιστότοπό της η αναρχική συλλογικότητα αναφέρει για την παρέμβαση τα εξής: 

«Τις προηγούμενες μέρες, μετά το τέλος της καραντίνας και καθώς ο κόσμος έβγαινε από το καβούκι του ύστερα από εβδομάδες εγκλεισμού, βιώσαμε την σοκαριστική επιστροφή στην κανονικότητα. Μια σειρά περιστατικών σε πλατείες της πρωτεύουσας, με κόσμο να μαζεύεται τα βράδια και τις δυνάμεις της αστυνομίας να επιτίθενται με πρωτοφανή βαρβαρότητα μας δίνουν μια εικόνα από ένα μέλλον που έρχεται.

Το πραγματικό πρόβλημα είναι το εξής: από την μία έχουμε μια επιδημία για την εξάλειψη της όποιας πρέπει όλη η κοινωνική βάση να παλέψει με σοβαρότητα και κοινωνική ευθύνη τώρα, ενώ από την άλλη έχουμε κράτος και κεφάλαιο, που πιεσμένα μεν από τις συνθήκες επιχειρούν να διευρύνουν το πεδίο εξουσίας τους, να εκμεταλλευτούν το «κοινωνικό μορατόριουμ» και να πάρουν όσα δεν μπορούσαν πριν τον ιο.

Είμαστε αντιμέτωποι με δύο επιδημίες που η κάθε μια ζητάει αντίθετα με την άλλη πράγματα.

Στην Κυψέλη, σύμφωνα με την αστυνομία τουλάχιστον, μετά από ένα ρατσιστικό fake τηλεφώνημα ενός ακροδεξιού για επίθεση από μετανάστες, τα ΜΑΤ σκόρπισαν τρόμο και βία σακατεύοντας όποιον, σχετικό ή άσχετο έβρισκαν μπροστά τους. Ο φέρελπις μελλοντικός πρωθυπουργός Κώστας Μπακογιάννης φρόντισε επιπλέον να σβήσουν και όλα τα φώτα ώστε να τσακίζονται δόντια, να εξευτελίζεται κόσμος, να δέρνονται αμέριμνοι περαστικοί στο σκοτάδι. Στο σκοτάδι που έμειναν τα περισσότερα από τα όσα έγιναν εκεί αφού η κυβερνητική δικτατορία στα ΜΜΕ διαστρέβλωσε και συνειδητά παραποίησε τα γεγονότα. Σκοπός τους όχι μόνο να βγάλουν λάδι τους πολιτικούς που ταΐζουν τα ΜΜΕ εκατομμύρια, αλλά και να ετοιμάσει το έδαφος για ένα νέο σκληρό κατασταλτικό δόγμα, που ενόψει της κρίσης είναι απαραίτητο για την «τάξη» στην επερχόμενη κρίση.

Στην Αγία Παρασκευή πάλι, στο ίδιο κλίμα, οι δυνάμεις καταστολής σάρωσαν τον κόσμο που απλά βγήκε να αναπνεύσει. Και εκεί ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς αφού πέρασε από το στάδιο των ανόητων απειλών κατά των κατοίκων, αφού ανακάλυψε «εισαγόμενους ταραξίες» σήκωσε την παντιέρα της καταστολής και της μαύρης φοβικής προπαγάνδας. Πίσω βέβαια από την «αγανάκτησή» του κρύβονται τα σχέδια για ανάπλαση της πλατείας, για πολλαπλασιασμό των τραπεζοκαθισμάτων, για εξυπηρέτηση τοπικών συμφεροντων από αυτά που τόσο συνηθισμένα είναι στον βούρκο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η απάντηση που έλαβε ήταν η πρέπουσα και ιδιαίτερα ταπεινωτική. Δεν του πέρασε, τα ΜΑΤ δεν πέτυχαν τον στόχο τους, η βάση επέβαλε την επιλογή της.

Ακριβώς επειδή καμία επιδημία, ούτε η υγειονομική, ούτε η κατασταλτική μπορούν να αγνοηθούν η θέση που βρισκόμαστε όλοι είναι περίπλοκη. Δεν πρέπει να αφεθούμε ούτε στην χαλάρωση του τέλους της καραντίνας αλλά ούτε και να αφήσουμε την εξουσία να ξεδιπλώσει τα σχέδιά της εκμεταλλευόμενη βρώμικα την κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Κάθε φορά πρέπει να εξετάζουμε τις συνθήκες και να κάνουμε τις επίκαιρες επιλογές με βάση τις εκάστοτε ανάγκες. Δεν πρέπει ούτε να οδηγηθούμε σε μια εκατόμβη αλλά ούτε και να αφήσουμε να μας πετάξουν έξω από τους δημόσιους χώρους, να εξαφανίσουν κάθε εργατικό δικαίωμα, να δώσουν σε ιδιώτες παραλίες και βουνά, δεν πρέπει να οδηγηθούμε στην νέα κρίση σαν πρόβατα προς σφαγή.

ΝΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΗΜΙΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΕΠΙΔΗΜΙΑ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ – ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ – ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ

Ρουβίκωνας »

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-5-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις