Logo

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Κρήτη - Τι λέει ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ



 
 

Συνεχίζεται η σεισμική ακολουθία νότια της Κρήτης που έχει ξεκινήσει από τις αρχές Μαϊου.

Σεισμός μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης σε θαλάσσια περιοχή 77 χιλιόμετρα νότια της Άρβης.

Η σεισμική δόνηση καταγράφηκε στις 2.22 τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός σημειώθηκε σε απόσταση 459 χιλιομέτρων νότια της Αθήνας και είχε εστιακό βάθος 7 χιλιομέτρων.

Το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ από την πλευρά του υπολόγισε ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 5,8 βαθμών και σημειώθηκε σε απόσταση 91 χιλιομέτρων νότια-νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας, σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς ή ζημιές μέχρι στιγμής.

Τις τελευταίες ημέρες έχει παρουσιαστεί μεγάλη σεισμική ακολουθία στην ίδια θαλάσσια περιοχή. Χθες, Δευτέρα είχαν σημειωθεί δύο νέες σεισμικές δονήσεις μεγέθους 4,6 και 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με ισχυρότερη τη σεισμική δόνηση 6 Ρίχτερ στις 2 Μαϊου.

Πρόεδρος ΟΑΣΠ: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας

Ο καθηγητής γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας σε δηλώσεις του ανέφερε πως "δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας από τη σεισμική δραστηριότητα στην Κρήτη", επισημαίνοντας πως πρόκειται για μετασεισμούς από τον σεισμό των 6 Ρίχτερ που είχε εκδηλωθεί πριν από περίπου 20 ημέρες. "Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, εκτονώνεται η κατάσταση", τονίζει.

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-5-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις