Logo

"Ευεργετικός" ισχυρός σεισμός 5,9 Ρίχτερ ανοικτά της Πύλου - Τι λέει σεισμολόγος



 
 

Ισχυρή σεισμική δόνηση που χαρακτηρίζει μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης ανοικτά της Πύλου.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός καταγράφηκε στις 2.43 τα ξημερώματα με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή 238 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Πύλου, ή 441 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αθήνας και εστιακό βάθος τα 39,4 χλμ.

Κατά την εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου (EMSC), την οποία μετέδωσε το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ο σεισμός είχε μέγεθος 6,2 βαθμών και το επίκεντρο εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, σε απόσταση 240 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Μεθώνης.

Σχολιάζοντας την ισχυρή σεισμική δόνηση ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας την χαρακτήρισε "ευεργετική" σε ανάρτηση του στο Facebook.

Ανέφερε σχετικά:

"Ο πρωινός "ευεργετικός" ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,9 Ριχτερ που καταγράφηκε στις 2:43 το πρωί είναι σε πολύ μεγάλη απόσταση 248 χιλιομέτρων από την Πύλο και δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα στον Ελλαδικό χώρο. Μία ακίνδυνη εκτόνωση της σεισμικής ενέργειας".

 

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-5-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις