Logo

Σμύρνη: Τζαμιά καλούσαν σε προσευχή με το ...αντάρτικο τραγούδι Bella Ciao [βίντεο]



 
 

Το αντιφασιστικό τραγούδι Bella Ciao έπαιξαν τα μεγάφωνα μιναρέδων τζαμιών που καλούν σε προσευχή στη Σμύρνη της Τουρκίας.

Το διάσημο αντάρτικο κομμάτι μεταδόθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, την ώρα του εζάν, του καλέσματος για προσευχή που γίνεται πέντε φορές την ημέρα.

Άγνωστοι παρεισέφρησαν στο σύστημα των μεγαφωνικών εγκαταστάσεων με το οποίο γίνεται το κάλεσμα για προσευχή.

Το επεισόδιο σημειώθηκε στη διάρκεια του ραμαζανιού, του ιερού μήνα νηστείας των μουσουλμάνων, και ενώ τα τζαμιά ήταν κλειστά επί δύο μήνες για να περιορισθεί η διάδοση του κοροναϊού στην Τουρκία.

Δείτε βίντεο στο twitter με τη μετάδοση του Bella Ciao

Η τοπική διεύθυνση της Ντιγιανέτ, της τουρκικής Αρχής Θρησκευτικών Υποθέσεων, επιβεβαίωσε το περιστατικό και ανακοίνωσε πως άρχισε εσωτερική έρευνα.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, η εισαγγελία της Σμύρνης ξεκίνησε έρευνα σε βάρος χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ως υπόπτων για «δυσφήμηση θρησκευτικών αξιών» επειδή χειροκρότησαν τη μετάδοση του Bella Ciao.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Σμύρνη είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας. Αποτελεί προπύργιο των υποστηρικτών του λαϊκού χαρακτήρα του κράτους, και του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), το οποίο ιδρύθηκε από τον Μουσταφά Κεμάλ.

Ο εκπρόσωπος του ισλαμοσυντηρητικού κόμματος του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, AKP, Ομέρ Τσελίκ, καταδίκασε το περιστατικό, τονίζοντας πως «οι δράστες της απεχθούς πράξης θα βρεθούν».

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-5-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις