Logo

Κοροναϊός - Γερμανία: Μολύνθηκαν 40 πιστοί σε εκκλησία στην Φρανκφούρτη



 
 

Συνολικά 40 πιστοί προσβλήθηκαν στις αρχές Μαϊου από τον κοροναϊό που παρακολούθησαν λειτουργία σε εκκλησία στη Φρανκφούρτη.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο το οποίο επικαλείται τις τοπικές υγειονομικές αρχές, έξι από τους ασθενείς εισήχθησαν σε νοσοκομείο λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης τους.

Η τοπική εφημερίδα Frankfurter Rundschau γράφει ότι η επίμαχη λειτουργία τελέστηκε σε μια προτεσταντική εκκλησία Βαπτιστών στις 10 Μαΐου, λίγες ημέρες μετά το άνοιγμα των χώρων λατρείας στη Γερμανία.

Οι αρχές της περιφέρειας Μάιν-Κίντσιχ-Κράις, στα προάστια της πόλης, είχαν ανακοινώσει την Παρασκευή ότι 16 άνθρωποι μολύνθηκαν αφού παρέστησαν «σε μια εκδήλωση στη Φραγκφούρτη».

Νωρίτερα το Σάββατο, οι αρχές της Κάτω Σαξονίας, ανακοίνωσαν ότι επτά άνθρωποι μολύνθηκαν σε ένα εστιατόριο στην πόλη Λέερ. Συνολικά 50 πελάτες και εργαζόμενοι τέθηκαν σε καραντίνα.

Η Γερμανία που επλήγη λιγότερο από άλλες ευρωπαϊκές χώρες από την πανδημία, έχει χαλαρώσει από τις αρχές Μαϊου τα περιοριστικά μέτρα που είχε λάβει για τον SARS-CoV-2.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, έχουν καταγραφεί 177.850 κρούσματα και 8.216 θάνατοι από τον κοροναϊό σε όλη τη Γερμανία.

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-5-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις