Logo

Έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων [έγγραφο]



 
 

Σε μια προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο ανάμεσα στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για τις αρχαιρεσίες, το προεδρείο της ΕΔΕ προχώρησε σε πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης του ΔΣ το ερχόμενο Σάββατο 30 Μαϊου.

Στην πρόσκληση για την έκτακτη συνεδρίαση που υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χριστόφορος Σεβαστίδης και Παντελής Μποροδήμος, αναφέρουν τα εξής:

"Καθορισμός ημερομηνίας διεξαγωγής αρχαιρεσιών για εκλογή νέου Δ.Σ. και Ε.Ε., ενόψει των νέων δεδομένων που έχουν μεσολαβήσει από το ΔΣ της 14ης Μαΐου 2020 και συγκεκριμένα:

    1) της δήλωσης του Υπουργού Δικαιοσύνης στη Βουλή ότι «έρχονται πολλές συνδικαλιστικές

    εκλογές στο τέλος του επόμενου μήνα»
    2) της προκήρυξης αρχαιρεσιών σε πολλά άλλα Σωματεία και σε Οργανισμούς- Δημόσιες Υπηρεσίες, όπως ενδεικτικά στα Α.Ε.Ι. για ανάδειξη μελών ΔΕΠ,
    στα Νοσοκομεία, στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο,
    3) της σύγκλησης όλων των Ολομελειών των μεγάλων Δικαστηρίων της Χώρας εντός του Μαΐου,
   4) της επαναλειτουργίας των θρησκευτικών ναών, των εμπορικών καταστημάτων, των σχολείων, των εμπορικών κέντρων, των ξενοδοχείων, των καταστημάτων εστίασης,
    5) της πλήρους επαναλειτουργίας των Δικαστηρίων της Χώρας από τα τέλη Ιουνίου".

Δείτε εδώ την ημερήσια διάταξη της ανακοίνωσης του προεδρείου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Υπενθυμίζεται πως η πλειοψηφία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων έχει αποφασίσει την αναβολή των ααρχαιρεσιών του συνδικαλιστικού τους οργάνου, λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.

Από την πλευρά τους ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Χριστόφορος Σεβαστίδης και Παντελής Μποροδήμος καταγγέλλουν τα 9 μέλη του ΔΣ για πραξικόπημα, υποστηρίζοντας πως "η Δημοκρατία στην Ένωση κινδυνεύει".

 

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-5-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις