Logo

Κοροναϊός: Στους 179 παραμένουν οι νεκροί στην Ελλάδα - Στα 2.937 τα κρούσματα - Συνεχής ενημέρωση



 
 

Δεκαεννέα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας, με τα 12 εξ αυτών να είναι σχετικά με ταξιδιώτες που έφθασαν στην Ελλάδα με πτήση από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από την Ντόχα.

Τα παραπάνω προκύπτουν από έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης για την πανδημία του νέου κοροναϊού που εκδόθηκε εκτάκτως την Τρίτη από τον ΕΟΔΥ.

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κοροναίό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 02 Ιουνίου 2020 (ώρα 15:00).

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.937 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων το  55.3%  είναι άνδρες.

Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 179 θάνατοι.

Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 11 (72.7% άνδρες).

Διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 11 ασθενείς (72.7% άνδρες).

Aπό την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορονοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 185.590 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 4.825 (2.6%) ήταν θετικά στον κορονοϊό (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε).

Αναστολή πτήσεων από και προς το Κατάρ έως τις 15 Ιουνίου - 12 από τα 19 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν σε πτήση από την Ντόχα

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι λόγω των κρουσμάτων στην πτήση από την Ντόχα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προχωρά σε αναστολή των πτήσεων από και προς  το Κατάρ μέχρι τις 15 Ιουνίου 2020.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, πρόκειται για ταξιδιώτες που αφίχθησαν στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” με πτήση της Qatar Airlines, τη Δευτέρα. 

Στην εν λόγω πτήση επέβαιναν 91 άτομα, που ελέγχθησαν για τη νόσο Covid-19 από τα υγειονομικά κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Από τους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι οι εννέα από τους θετικούς επιβάτες είναι υπήκοοι Πακιστάν, προερχόμενοι από την πόλη Γκουχράτ, με άδεια διαμονής στην Ελλάδα, οι δύο είναι Έλληνες υπήκοοι προερχόμενοι από την Αυστραλία και ένα άτομο είναι ιαπωνικής υπηκοότητας, μέλος ελληνοϊαπωνικής οικογένειας.

Όλοι οι επιβάτες είχαν μεταφερθεί μετά τον έλεγχο και μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των τεστ σε ξενοδοχεία καραντίνας, όπου και θα παραμείνουν οι μεν θετικοί για 14 ημέρες και οι υπόλοιποι, των οποίων το τεστ ήταν αρνητικό, για 7 ημέρες ως στενές high και low risk επαφές, σύμφωνα και με τις οδηγίες του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας για το νέο κοροναϊό Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Στους αρνητικούς θα επαναληφθεί το τεστ μετά την παρέλευση του 7ημέρου.

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-6-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις