Logo

Το μέγεθος του σκανδάλου Novartis αποδεικνύουν τα έγγραφα Αγγελή στην προανακριτική [έγγραφα]



 
 

Σειρά εγγράφων κατέθεσε σήμερα ο Ιωάννης Αγγελής στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής και μάλλον βιάστηκαν κάποιοι να «πανηγυρίσουν» μια και αυτό που πέραν πάσης αμφιβολίας αποδεικνύουν τα έγγραφα αυτά είναι η ύπαρξη του μεγάλου σκανδάλου της Novartis, οι αθέμιτες πρακτικές της εταιρείας, οι δωροδοκίες, η διασφάλιση των υπερτιμολογημένων φαρμάκων αλλά και οι ευθύνες υπηρεσιακών και κυβερνητικών παραγόντων που άφησαν -στην καλύτερη περίπτωση- το πεδίο ελεύθερο για την κερδοσκοπία της φαρμακευτικής εταιρείας.

Ο κ. Αγγελής με τα έγγραφα δείχνει -ως μη όφειλε- και τους προστατευόμενους μάρτυρες ενώ δεν διευκρινίζεται αν αυτά τα έγγραφα ήλθαν στην κατοχή του πριν ή αφού ο ίδιος είχε παραιτηθεί!

Τα περισσότερα στοιχεία (καταθέσεις, περιεχόμενο κατασχεμένων ηλεκτρονικών αρχείων της εταιρείας κλπ.) είναι ήδη γνωστά και δημοσιευμένα σε σειρά ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.» ήδη από την αρχή διερεύνησης του μεγάλου σκανδάλου διαφθοράς που στοίχισε πολλά εκ. ευρώ στον ελληνικό λαό.

Τώρα το γιατί και το πώς μιλούν κάποιοι για σκευωρία διαβάζοντας τα συγκεκριμένα έγγραφα παραμένει ένα αναπάντητο ερώτημα. 

Σχετικά με τα έγγραφα Αγγελή, κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίαζαν ότι επαναφέρουν στο προσκήνιο το πραγματικό σκάνδαλο και προσέθεταν ότι «για μια ακόμη φορά, η πλειοψηφία της Προανακριτικής Επιτροπής (ΝΔ και ΚΙΝΑΛ) έσπευσε να διαρρεύσει επιλεκτικά το συγκεκριμένο υλικό, στην προσπάθεια υποβάθμισης των στοιχείων και απαξίωσης της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη. Μόνο που η δημοσιοποίηση των στοιχείων «έκαψε» τελικά τους ίδιους τους εμπνευστές της μετατροπής του μεγάλου σκανδάλου, σε σκευωρία».

«Τα έγγραφα των αμερικανικών αρχών βασίζονται σε έρευνα του FBI και αναφέρονται στην περίοδο από τον Δεκέμβριο του 2016 μέχρι τον Ιανουάριο του 2018. Στο περιεχόμενο των επιστολών των αμερικανικών αρχών προς την ελληνική δικαιοσύνη, περιγράφεται με κάθε λεπτομέρεια πως στήθηκε το σκάνδαλο, πως γίνονταν οι παράνομες πληρωμές σε πολιτικά πρόσωπα και αξιωματούχους, η δράση των εταιρειών που ξέπλεναν το "μαύρο χρήμα" της Novartis και ποια πολιτικά πρόσωπα συμμετείχαν στο μεγάλο "πάρτι" της φαρμακοβιομηχανίας. Επίσης αποκαλύπτεται ότι τα στοιχεία αυτά ήταν γνωστά στην Εισαγγελία Διαφθοράς, αρκετό καιρό πριν η κ. Ελένη Τουλουπάκη τεθεί επικεφαλής της» σχολίαζαν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές.  

Ακολουθούν όλα τα έγγραφα:

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-6-2020 από directNEWS.gr πηγή: efsyn.gr


Τελευταίες Ειδήσεις