Logo

Νέα Υόρκη: Νεκρός πολίτης και δύο τραυματίες αστυνομικοί - 700 συλλήψεις [βίντεο]



 
 

Στον απόηχο των διαδηλώσεων για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, συμπλοκή σημειώθηκε χθες, Τρίτη, στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης με αποτέλεσμα να σκοτωθεί πολίτης και να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί.

Όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ABC, ο άνδρας φέρεται να άνοιξε πυρ εναντίον δύο προσώπων. Αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο πυροβόλησαν και τραυμάτισαν τον ένοπλο, ο οποίος υπέκυψε αργότερα. Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά την ανταλλαγή των πυροβολισμών.

Εκπρόσωποι της Αστυνομίας ξεκαθάρισαν από το σημείο του συμβάντος ότι, το περιστατικό δεν συνδέεται με τις διαδηλώσεις.

Στο μεταξύ τεταμένη παραμένει η κατάσταση στη Νέα Υόρκη εν μέσω των διαδηλώσεων για τον Τζορτζ Φλόιντ.

Η αστυνομία συνέλαβε σχεδόν 700 ανθρώπους εν μέσω ταραχών στο κέντρο του Μανχάταν, όπως μεταδίδουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

 

Απολύθηκαν δύο αστυνομικοί για επίθεση σε ζευγάρι αφροαμερικανών

Την ίδια ώρα έξι αστυνομικοί θα βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης στην Ατλάντα για ένα επεισόδιο κατά τη διάρκεια του οποίου χτύπησαν με συσκευή ηλεκτρικής κένωσης "τέιζερ" δύο φοιτητές και τους έβγαλαν από το αυτοκίνητό τους ενώ ήταν σε εξέλιξη διαδήλωση διαμαρτυρίας για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.

Ο εισαγγελέας της κομητείας Φούλτον, Πολ Χάουαρντ, δήλωσε σήμερα ότι θα ζητήσει να επιβληθούν ποινές φυλάκισης πολλών ετών στους αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στη σύλληψη του Μεσάια Γιανγκ, 22 ετών και της 20χρονης φίλης του, Τανίγια Πίλγκριμ.

«Η συμπεριφορά τους σε αυτό το επεισόδιο δεν είναι ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τον κόσμο στην πόλη της Ατλάντας», ανέφερε ο εισαγγελέας σε συνέντευξη Τύπου στην οποία ήταν παρόντες ο Γιανγκ και η Πίλγκριμ.

Στο βίντεο που προβλήθηκε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων διακρίνονται οι αστυνομικοί να σταματούν το αυτοκίνητο, να δίνουν εντολές και να πυροβολούν με ένα όπλο τέιζερ.

Δείτε το βίντεο

Η δήμαρχος της Ατλάντα Κίσα Λανς Μπότομς είπε την Κυριακή ότι η ίδια και ο αρχηγός της αστυνομίας αποφάσισαν να απολύσουν δύο από τους αστυνομικούς αφού εξέτασαν το βίντεο που είχε τραβηχθεί από τις κάμερες που φέρουν επάνω τους.
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί κυμαίνονται από διακεκριμένη επίθεση μέχρι πρόκληση ζημιών στο αυτοκίνητο της Πίλγκριμ.
«Αισθάνομαι λίγο πιο ασφαλής τώρα που αυτά τα τέρατα έφυγαν από τον δρόμο», σχολίασε ο Γιανγκ, ο οποίος είναι τελειόφοιτος στο Κολέγιο Μόρχαουζ και έσπασε τον καρπό του στο επεισόδιο αυτό. «Προχωράμε μπροστά, απλώς χρειάζεται να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι αστυνομικοί θα αναλάβουν τις ευθύνες τους», πρόσθεσε.

1.600 στρατιώτες στην Ουάσιγκτον

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι μετέφερε 1.600 στρατιώτες στην Ουάσιγκτον λόγω των διαδηλώσεων για τον Τζορτζ Φλόιντ.
Την ίδια ώρα εκατοντάδες άνθρωποι αψήφησαν το βράδυ της Τρίτης την απαγόρευση κυκλοφορίας και συγκεντρώθηκαν έξω από τον Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον.
Το πλήθος, που διαδήλωνε ειρηνικά, γονάτισε την ώρα που άρχιζε η απαγόρευση της κυκλοφορίας, φωνάζοντας συνθήματα όπως «αυτό είναι το πρόσωπο της δημοκρατίας», ή «δεν θα φύγουμε».

Είχε προηγηθεί επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας που έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων ώστε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ να μπορέσει να μεταβεί με τα πόδια σε μια εκκλησία που υπέστη μικρές φθορές και να φωτογραφηθεί κρατώντας τη Βίβλο.

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-6-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις