Logo

Κοροναϊός: 20 νεκροί δημοσιογράφοι στο Περού - Ξαναμένουν... σπίτι στην Ιαπωνία λόγω αύξησης των κρουσμάτων



 
 

Συνολικά 20 δημοσιογράφοι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες εβδομάδες από κοροναϊό στο Περού, κάνοντας ρεπορτάζ για την πανδημία.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, η εθνική ένωση δημοσιογράφων της χώρας (ANP) και ενώ η Λατινική Αμερική βρίσκεται αυτήν την περίοδο στο επίκεντρο της ασθένειας COVID-19.
Οι περισσότεροι από τους δημοσιογράφους μολύνθηκαν κάνοντας ρεπορτάζ σε εστίες της ασθένειας, όπως σε αγορές και σε νοσοκομεία.

"Πήγαν στα νοσοκομεία, που είναι εστίες μόλυνσης, με μάσκες φτιαγμένες στο σπίτι τους", εξήγησε η εκτελεστική γραμματέας της ένωσης δημοσιογράφων του Περού Ζουλιάνα Λαΐνες, καταγγέλλοντας τα ελλιπή μέτρα προστασίας για τους συναδέλφους της.
"Ο θάνατος των δημοσιογράφων από την Covid-19 επιβεβαιώνει την κατεπείγουσα ανάγκη να αναλογιστούμε στην έλλειψη προστασίας και την επικινδυνότητα του επαγγέλματος", συμπλήρωσε.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Περού είναι η δεύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής, μετά τη Βραζιλία, που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία. Τα κρούσματα ξεπερνούν τα 170.000 και οι νεκροί τους 4.600.

Ξαναμένουν σπίτι στην Ιαπωνία λόγω αύξησης των κρουσμάτων

Την ίδια ώρα προβληματισμός επικρατεί στις αρχές της Ιαπωνίας μετά την καταγραφή 34 νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, το υψηλότερο ποσοστό ημερήσιων κρουσμάτων από τις αρχές Μαΐου.

Η Ιαπωνία ήρε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την πρωτεύουσα στις 25 Μαΐου.

Όμως μετά την αύξηση των κρουσμάτων, η κυβέρνηση του Τόκιο προειδοποίησε τους πολίτες σήμερα να μένουν στο σπίτι εκτός κι αν έχουν ένα επείγον καθήκον που να δικαιολογεί τη μετακίνησή τους, καθώς και να τηρούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

H προειδοποίηση των αρχών έγινε λίγες ώρες μετά την έγκριση διαγνωστικού τεστ για κορωναϊό που βασίζεται σε δείγμα σάλιου, καθώς προσφέρει έναν πιο ασφαλή, πιο απλό τρόπο διάγνωσης της λοίμωξης σε σχέση με τα ρινικά επιχρίσματα, όπως ανέφεραν οι αρχές.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ιαπωνία είναι μία από τις 29 χώρες στις οποίες η κυβέρνηση έδωσε το "πράσινο φως" για ταξίδια προς την Ελλάδα από τις 15 Ιουνίου. Εκτός από την Ιαπωνία, ακόμα τρεις χώρες έχουν παρουσιάσει αύξηση κρουσμάτων. Πρόκειται για τη Βόρεια Μακεδονία, τη Γερμανία και η Νότια Κορέα οι οποίες παρουσίασαν αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού τα τελευταία 24ωρα...

Οι τουρίστες από τις 29 χώρες θα έρχονται από τις 15 Ιουνίου χωρίς υποχρεωτικό τεστ και καραντίνα, ενώ ελεύθερα θα έρχονται τουρίστες και από τις άλλες χώρες μετά την 1η Ιουλίου...

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-6-2020 από directNEWS.gr Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 


Τελευταίες Ειδήσεις