Logo

Το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας εστιατορίων, μπαρ, γυμναστηρίων, κατασκηνώσεων [έγγραφο]



 
 

Το νέο χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας καταστημάτων που παραμένουν μέχρι σήμερα κλειστά, ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για τη Βιομηχανία και το Εμπόριο, Νίκος Παπαθανάσης.

Μεταξύ άλλων προανήγγειλε την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων, των κατασκηνώσεων, των υπόλοιπων ξενοδοχείων, αλλά και το σταδιακό άνοιγμα της εστίασης σε εσωτερικούς χώρους.

Οι εσωτερικοί χώροι εστιατορίων και καφετεριών θα ανοίξουν από το Σάββατο 6 Ιουνίου, ενώ την ίδια ημέρα ανοίγουν και οι υπηρεσίες εστιατορίου μέσα σε ξενοδοχεία, η πώληση γευμάτων και ποτών από κυλικείο, η πώληση γευμάτων και ποτών σε υπαίθριες εκδηλώσεις (όχι από καντίνες), οι υπηρεσίες από αναψυκτήρια και οι υποστηρικτικές δραστηριότητες για τις τέχνες του θεάματος.

Από το Σάββατο θα επιτρέπεται το αλκοόλ και η μουσική στις παραλίες.

Τη Δευτέρα 8 Ιουνίου ανοίγουν τις πόρτες τους οι εσωτερικοί χώροι των μπαρ, ίντερνετ καφέ, τα νυχτερινά κέντρα και τα μαγαζιά με ζωντανή μουσική.

Για την λειτουργία των εσωτερικών χώρων εστίασης των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος προβλέπονται τα εξής:

  • Ορίζεται μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών σύμφωνα με τη σχέση του ενός πελάτη ανά 2,20 τ.μ. συνολικής αδειοδοτούμενης επιφάνειας
  • Παραμένει σε ισχύ η διάταξη για την λειτουργία των υπαιθρίων και ημιυπαιθρίων χώρων
  • Καθορίζεται ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών σύμφωνα με την διάταξη των καθισμάτων από 0,90 μ. έως 1,80 μ.
  • Όταν η διάθεση των γευμάτων γίνεται με τη διαδικασία του μπουφέ, τότε πραγματοποιείται από υπαλλήλους-σερβιτόρους της επιχείρησης, χωρίς να έρχεται σε επαφή ο πελάτης με τα σκεύη σερβιρίσματος και μεταξύ των προσφερόμενων γευμάτων και των καταναλωτών τοποθετείται διαφανές πέτασμα
  • Η απόσταση μεταξύ των εξυπηρετούμενων στον μπουφέ ορίζεται τα 1,5 μέτρα
  • Συστήνεται όπου δύναται, να προσφέρονται έτοιμοι συνδυασμοί προϊόντων.

Τα κέντρα διασκέδασης λειτουργούν με τους κανόνες λειτουργίας της εστίασης, όπως ισχύουν για υπαίθριους ημιυπαίθριους και εσωτερικούς χώρους.
Σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των κέντρων διασκέδασης απαγορεύεται η χρήση των μπαρ ως χώρου παραμονής των πελατών.

Για τις υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και ίντερνετ καφέ ισχύει η σχέση ατόμων όπως ορίζεται για τον εσωτερικό χώρο της εστίασης δηλαδή ένας πελάτης ανά 2,2 τμ. Επιπρόσθετα θα πρέπει να τοποθετείται πέτασμα μεταξύ των θέσεων των παικτών.

Με αλκοόλ και μουσική τα μπιτς μπαρ

Εξάλλου, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν εντός των παραλιών, ως προς την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων, θα ισχύουν οι ίδιοι κανόνες που ισχύουν στην εστίαση.

Επίσης, σ’ αυτούς τους χώρους επιτρέπεται η πώληση αλκοόλ, η αναμετάδοση μουσικής και η παρασκευή φαγητού.
Συστήνεται η αποφυγή διοργάνωσης εκδηλώσεων που μπορούν να προκαλέσουν συνάθροιση κοινού και συνωστισμό.

Δείτε εδώ την παρουσίαση για το χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας των καταστημάτων που παραμένουν σήμερα κλειστά

 

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-6-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις