Logo

Επίθεση με βιτριόλι: Η βασική ύποπτη και η εκτέλεση ενός "συμβολαίου" [βίντεο]



 
 

Όλο και πιο κοντά στην πλήρη εξιχνίαση της επίθεσης με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα στην Καλλιθέα βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές που συνεχίζουν εντατικά της έρευνές τους. 

Αστυνομικές πηγές τονίζουν ότι πλέον οι αξιωματικοί που ασχολούνται με την υπόθεση έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι  "μαυροντυμένη" γυναίκα που ήταν η φυσική αυτουργός της επίθεσης δρούσε κατ' εντολήν στο πλαίσο εκτέλεσης ενός "συμβολαίου". Δηλαδή οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ θεωρούν ότι πίσω από την επίθεση υπάρχει ηθικός αυτουργός. 

Το σενάριο της ύπαρξης ηθικού αυτουργού ενισχύεται και από μαρτυρίες που έχει στη διάθεσή της η αστυνομία. 

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι οι αξιωματικοί έχουν καταλήξει στη βασική ύποπτη για την εκτέλεση της πράξης βασιζόμενοι σε τρία βίντεο που έχουν στη διάθεσή τους, τα οποία τους έχουν βοηθήσει να σκιαγραφήσουν τη φιγούρα της, καθώς και στις μαρτυρίες που έχουν συγκεντρώσει με σημαντικότερη αυτή του ταξιτζή που τη μετέφερε στον τόπο του εγκλήματος. 

Μάλιστα, τονίζουν ότι οι αρχές γνωρίζουν από που ξεκίνησε η "μαυροντυμένη" γυναίκα για να φθάσει στην Καλλιθέα καθώς και τον τρόπο δράσης της. 

Όπως μετέδωσε το Mega, οι aρχές πιστεύουν πως κάποιο πρόσωπο που είχε προστριβές με την Ιωάννα έδωσε εντολή στη “μαυροντυμένη” γυναίκα να υλοποιήσει το σχέδιο της επίθεσης.

Στα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί περιλαμβάνονται μαρτυρίες και περίπου 50 ώρες από βίντεο, που εξετάζουν και αναλύουν εξονυχιστικά προκειμένου να εντοπίσουν την δράστιδα της επίθεσης και στη συνέχεια να εξιχνιάσουν την υπόθεση.

Αυτό που αναμένουν τώρα οι αστυνομικοί που ασχολούνται με τη διερεύνηση της υπόθεσης είναι τα αποτελέσματα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για πρόσωπα που θεωρούνται εμπλεκόμενοι. 

Ως προς τον τρόπο δράσης της  “μαυροντυμένης” γυναίκας, θεωρούν ότι μετέφερε το καυστικό υγρό σε θερμός, που είχε μέσα στο σακίδιο πλάτης της.

Από το Παγκράτι στην Καλλιθέα

Ανάμεσα στα βίντεο που έχουν συγκεντρωθεί υπάρχουν τρία στα οποία εκτιμάται ότι εμφανίζεται η βασική ύποπτη. Αυτα τα βίντεο δείχνουν την ύποπτη από την ώρα που έφθασε στο σημείο μέχρι την ώρα που πραγματοποίησε την επίθεση. 

Η φιγούρα και τα βασικά στοιχεία της γυναίκας που έριξε το βιτριόλι βρίσκονται στη διάθεση της αστυνομίας. 

Η αστυνομία θεωρεί ως μάρτυρα - κλειδί  τον οδηγό ταξί, τον οποίο όπως φαίνεται είχε μισθώσει η δράστιδα για περισσότερες ημέρες.

Ο ταξιτζής, σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσε με την κατάθεσή του ένα επιπλέον στοιχείο στους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση.

Η δράστις κάλεσε την εταιρεία ταξί και συνεννοήθηκε το ταξί να την περιμένει κάθε πρωί σε απόσταση αναπνοής από την εταιρεία που εργαζόταν η 34χρονη.

Ο οδηγός ταξί στην κατάθεσή του είπε πως η γυναίκα αυτή καθόταν πάντα πίσω από τη θέση του με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά της, επομένως δεν θα μπορούσε να την αναγνωρίσει. 

Το ταξί μετέφερε την ύποπτη από το Παγκράτι στην περιοχή της Καλλιθέας, όπου πραγματοποίησε την επίθεση σε βάρος της Ιωάννας. 

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-6-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις