Logo

Επεισόδια με μολότοφ και δακρυγόνα έξω από την Αμερικανική πρεσβεία -12 προσαγωγές [βίντεο+φωτο]



 
 

Επεισόδια ξέσπασαν την Τετάρτη έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, μετά την ολοκλήρωση της πορείας για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη των ΗΠΑ από αστυνομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, γύρω στα 100 άτομα, μετά το τέλος της πορείας άρχισαν να πετούν πέτρες και βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων των ΜΑΤ που είχαν παραταχθεί έξω από την Αμερικάνικη πρεσβεία.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με τη χρήση δακρυγόνων και χημικών. 

Η ατμόσφαιρα στο σημείο έγινε γρήγορα αποπνικτική καθώς τα άτομα συνέχισαν να πετούν πέτρες και μολότοφ, έστησαν οδοφράγματα και έβαλαν φωτιά σε κάδους, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις συνέχιζαν τη ρίψη χημικών.  

Σημειώνεται, ότι στην πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα,  που ξεκίνησε από το Σύνταγμα, συμμετείχαν αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες, η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και μέλη φοιτητικών συλλόγων.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι συμμετέχοντες στην πορεία ήταν περισσότεροι από 3.000. 

Προσαγωγές

Σε προσαγωγές 12 ατόμων προχώρσε η αστυνομία για τα επεισόδια έξω από την Αμερικάνικη πρεσβεία. 

Η Ελληνικη Αστυνομία υποστηρίζει ότι διαδηλωτές επιτέθηκαν με μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα σε αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο, ενώ έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτω.  Παράλληλα, ισχυρίζεται ότι οι  αστυνομικές δυνάμεις, από την πλευρά τους, προσπάθησαν να απωθήσουν τους διαδηλωτές.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πλέον έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλους τους δρόμους της περιοχής, εκτός από ένα τμήμα της Βασιλίσσης Σοφίας, το οποίο είναι γεμάτο από πέτρες και άλλα αντικείμενα.

 

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-6-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις