Logo

Τζορτζ Φλόιντ: Επιβίωσε από τον κοροναϊό δεν άντεξε στην αστυνομική βία - Υπό κράτηση και οι 4 αστυνομικοί



 
 

Υπό κράτηση και με κατηγορίες βαρύτερες από τις αρχικές, βρίσκονται πλέον και οι τέσσερις αστυνομικοί που εμπλέκονται στη δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ, έγκλημα που έγινε η αφορμή να ξεσπάσει λαϊκή οργή στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Την ίδια ώρα γίνεται γνωστό ότι ο 47χρονος Αφροαμερικανός που κατέληξε λόγω της βίαιης σύλληψής του από αστυνομικούς στη Μινεάπολη των ΗΠΑ, είχε αναρρώσει από τον κοροναϊό τον περασμένο Απρίλιο.

Σύμφωνα με τη New York Post, υπό κράτηση τέθηκαν και οι άλλοι τρεις αστυνομικοί που εμπλέκονται στη φονική σύλληψη του Τζορτζ Φλόιντ στις 25 Μαΐου.

Μάλιστα, οι αρχές της Μινεσότα έδωσαν στη δημοσιότητα  φωτογραφίες των  πρώην αστυνομικών, Τόμας Λέιν, Αλεξάντερ Κουένγκ και Του Θάο με την πορτοκαλί στολή των φυλακών.

Οι εισαγγελικές αρχές άλλαξαν το κατηγορητήριο για τον Ντέρεκ Τσόβιν, τον αστυνομικό που φαίνεται σε βίντεο  να πιέζει το γόνατό του στο λαιμό του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, κίνηση που επέφερε το θάνατο του 47χρονου. 

Ο Τσόβιν συνεληφθη την περασμένη Παρασκευή για κατηγορίες σχετικές με δολοφονία γ'  βαθμού και το δικαστήριο όρισε ως εγγύηση για την άρση της κράτησής του  το ποσό των 500.000 δολαρίων. 

Τώρα ο εν λόγω αστυνομικός αντιμετωπίζει κατηγορία για δολοφονία δεύτερου βαθμού.

Ανάλογα και οι συγκατηγορούμενοί του πρώην αστυνομικοί διώκονται για βοήθεια και υπονόμευση σε δολοφονία β' βαθμού και σε ανθρωποκτονία επίσης β' βαθμού. Φέρονται, δηλαδή, ως συνεργοί στην πράξη του Τσόβιν. 

Είχε αναρρώσει από κοροναϊό τον Απρίλιο ο Τζορτζ Φλόιντ

Ο Τζορτζ Φλόιντ τον περασμένο Απρίλιο είχε διαγνωστεί θετικός στον κοροναϊό. 

Ωστόσο, η ασθένεια Covid-19  δεν ήταν ένας παράγοντας που συνετέλεσε στον θάνατό του 47χρονου,  σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση.

Ο Φλόιντ δεν ήταν πλέον συμπτωματικός όταν τέσσερις αστυνομικοί τον σκότωσαν στη Μινεάπολις, σύμφωνα με τον δρ. Άντριου Μπέικερ, τον επικεφαλής ιατροδικαστή στην Κομητεία Χένεπιν.'

Όπως επισημαίνει σε ρεπορτάζ της η New York Post,  στην  έκθεση που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη με την άδεια της οικογένειας Φλόιντ αναφερόταν: "Δεδομένου ότι η... θετικότητα για τον κοροναϊό μπορεί να επιμείνει για εβδομάδες μετά τη μόλυνση και τη θεραπεία από την κλινική νόσο, η αυτοψία αντικατοπτρίζει πιθανότατα ασυμπτωματική αλλά επίμονη... θετικότητα από παλαιότερη λοίμωξη".

Στην πλήρη 20σέλιδη έκθεση υποστηρίζεται ότι ο θάνατος του Φλόιντ ήταν ανθρωποκτονία καθώς πέθανε όταν η καρδιά του σταμάτησε ενώ ο αστυνομικός Ντέρεν Σόβιν συμπίεσε τον λαιμό του με ο γόνατό του, όπως καταγράφεται στα ευρέως διαδεδομένα βίντεο της σύλληψής του.

Η  οικογένεια του Φλόιντ συνέταξε δική της ανεξάρτητη νεκροψία που δημοσιεύτηκε αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με την οποία η ανθρωποκτονία του Φλόιντ προκλήθηκε από ασφυξία τόσο από τη συμπίεση του λαιμού του, από το γόνατο του αστυνομικού Ντέρεκ Τσόβιν όσο και της πλάτης του λόγω του βάρους του αστυνομικού Τόμας Λέιν στην κοιλιά του.

Το γραφείο του ιατρικού ερευνητή εντόπισε και άλλες "σημαντικές καταστάσεις" του Φλόιντ, όπως: καρδιακές παθήσεις, δηλητηρίαση από φαιντανύλη και πρόσφατη μεθαμφεταμίνη - λεπτομέρειες που δημοσιεύθηκαν στην αρχική έκθεση και οι οποίες εξόργισαν τον δικηγόρο της οικογένειας του  Φλόιντ, Μπέντζαμιν Κραμπ, ο οποίος δήλωσε ότι η αναφορά αυτών των στοιχείων που κρίθηκαν ότι δεν αποτελούν παράγοντα του θανάτου του σε οποιαδήποτε έκθεση, ήταν απόπειρα δολοφονίας του χαρακτήρα του Φλόιντ πριν από τις δίκες των αστυνομικών.

Η πλήρης ιατροδικαστική έκθεση αναφέρει, εκτός από το θετικό τέστ του κοροναϊού και ότι ο Φλόιντ  υπέστη τραυματισμούς σε πρόσωπο, ώμους, χέρια, πόδια, είχε μώλωπες στους καρπούς από τις χειροπέδες και ένα σπασμένο πλευρό στη διάρκεια της καρδιοπνευμονικής ανάνηψης.

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-6-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις