Logo

"Εμφύλιος" στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Όλη η απόφαση για το διορισμό προσωρινής Διοίκησης [έγγραφο]



 
 

Η πρόεδρος Πρωτοδικών, Ειρήνη Τσέπη,εξέδωσε την Πέμπτη προσωρινή διαταγή με την οποία διορίζεται προσωρινή Διοίκηση στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Η δικαστική λειτουργός, ωστόσο, δεν όρισε ποια αξιώματα θα κατέχουν οι μετέχοντες στην προσωρινή Διοίκηση, αφήνοντας την επιλογή στα διορισμένα μέλη.

Μετά  από αυτή την απόφαση ο Χριστόφορος Σεβαστίδης, πρώτος διορισθείς σύμφωνα με την προσωρινή διαταγή,  θα πρέπει να επιμεληθεί τη συγκρότηση σε Σώμα της διορισμένης Διοίκησης, προκειμένου να επιλέξει τις θέσεις που θα καταλάβουν τα διορισμένα μέλη./p>

Η προσωρινή διαταγή ισχύει μέχρι τουλάχιστον τις 15 Ιουνίου 2020, οπότε και έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί η αίτηση για τον διορισμό προσωρινής διοίκησης μέχρι να διενεργηθούν οι εκλογές στη μεγαλύτερη δικαστική ένωση της χώρας. 

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι στη Δικαιοσύνη για τον διορισμό προσωρινής διοίκησης στην ΕΔΕ προχώρησε η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, αφού προηγουμένως αποφάσισε την αναβολή των αρχαιρεσιών, οι οποίες, σύμφωνα με το καταστατικό, διεξάγονται, ανά διετία, κατά τους μήνες Μάιο ή Ιούνιο, επικαλούμενη την πανδημία του κοροναϊού.

Ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Χριστόφορος Σεβαστίδης και Παντελής Μποροδήμος, κατήγγειλαν αυτές τις κινήσεις της πλειοψηφίας του Δ.Σ., κάνοντας λόγο για «πραξικόπημα των 9» που σκοπό έχει  « να ανατρέψει το νόμιμα εκλεγμένο Προεδρείο».

Το προεδρείο της Ένωσης, που διοργάνωσε ηλεκτρονική ψηφοφορία κατά την οποία τα μέλη της Ένωσης που συμμετείχαν τάχθηκαν με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της άμεσης διεξαγωγής εκλογών στην ΕΔΕ, εκτόξευσε βολές και κατά του υπουργείου Δικαιοσύνης, επειδή αποφάσισε να μην παρατείνει τις θητείες των ΔΣ τριών δικαστικών ενώσεων μέχρι τη διενέργεια αρχαιρεσιών, ενώ αυτό έχει γίνει με όλες τις συνδικαλιστικές ενώσεις, συνεταιρισμούς και σωματεία. Και προσέφυγε ενώπιον της Δικαιοσύνης υποβάλλοντας τις δικές της προτάσεις στο πλαίσιο του αιτήματος για το διορισμό προσωρινής διοίκησης. 

Τι ορίζει η προσωρινή διαταγή

Η κ. Τσέπη με την προσωινή διαταγή της ορίζει εκ νέου τα μέλη του Δ.Σ. που είχαν εκλεγεί  στις προηγούμενες εκλογές, κάτι που ζητούσαν και οι δυο πλευρές, κάνοντας δεκτή: 

α. Την  «σειρά» που είχε προτείνει η πλευρά των κ.κ. Σεβαστίδης- Μποροδήμου που κατέχει την μειοψηφία στο ΔΣ.

β. Την θέση  της πλειοψηφίας του ΔΣ (Λυμπερόπουλος, Σαλάτας, Στενιώτη κ.λ.π. ), να μην ορίσει πρόεδρο, γραμματέα, όπως, αντίθετα, ζητούσε το απεργχόμενο προεδρείο , με βάση τα αξιώματα που κατείχαν στο προηγούμενο ΔΣ.

Με βάση, λοιπόν, την προσωρινή διαταγή, το ορισθέν Δ.Σ. θα πρέπει να συγκληθεί σε Σώμα και να εκλέξει Προεδρείο.

Ειδικότερα, η προσωρινή διαταγή:

-Α)Διορίζει ως μέλη τους: 

1) Χριστόφορο Σεβαστίδη, Εφέτη,

 2) Χαράλαμπο Σεβαστίδη , Πρόεδρο Πρωτοδικών,

3) Παντελή Μποροδήμο , Πρωτοδίκη,

 4) Ακριβή Ερμίδου, Ειρηνοδίκη,

5) Χρήστο Νάστα , Πρόεδρο Εφετών,

 6) Νικόλαο Σαλάτα , Εφέτη,

7) Παναγιώτη Λυμπερόπουλο , Εφέτη,

8) Ευστάθιο Βεργώνη , Αντεισαγγελέα Εφετών

 9) Μαργαρίτα Στενιώτη, Εφέτη,

10) Κωνσταντίνο Βουλγαρίδη , Πρόεδρο Πρωτοδικών ,

11) Δημήτριο Φούκα , Πρόεδρο Πρωτοδικών,

12) Ελευθερία Κώνστα , Εφέτη ,

13) Χαράλαμπο Μαυρίδη, Εφέτη,

14) Γρηγόριο Κομπολίτη, Ειρηνοδίκη,

15) Σταματία Γκαρά -Δημουλέα , Ειρηνοδίκη

με αναπληρωματικά μέλη τους :

1) . Ιωάννη Ευαγγελάτο, Πρωτοδίκη,

2)  Θωμαΐτσα Πατρωνα, Πρόεδρο Εφετών ,

3)  Χρήστο Κατσιάνη, Πρόεδρο Εφετών,

 4)  Χριστίνα Σεραπτσή , Ειρηνοδίκη

5)  Ιωάννη Κωνσταντινόπουλο, Αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου,

6) Γεράσιμο Βρυωνη, Εφέτη, ΄

7) Ευάγγελο Κασαλιά , Εισαγγελέα Εφετών,

8) Ανδρομέδα Στεφανίδου, Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών,

9) κ . Δημήτριο Τράγκα, Εφέτη,

10) Χρήστο Παπαδήμα , Πρωτοδίκη ,

11)  Ελένη Ασημακοπούλου, Εφέτη ,

12) Απόστολο Ζαβιτσάνο , Εφέτη,

13) τον κ . Χαράλαμπο Κωτουλόπουλο, Πρόεδρο Πρωτοδικών

14) την κ . Αντιγόνη Κάστιζα, Εφέτη

- Παρέχει προσωρινά την εξουσιοδότηση στους διορισθέντες ως τακτικά μέλη της προσωρινής διοίκησης, αφού συγκροτηθεί σε σώμα με επιμέλεια του πρώτου τηρουμένων κατά τα λοιπά των διατάξεων του ισχύοντος καταστατικού , να  επιμεληθούν κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα των υποθέσεων του σωματείου που έχουν απολύτως επείγοντα χαρακτήρα , διενεργώντας τις απαιτούμενες να διαχειριστικές πράξεις.

B ) Διορίζει μέλη της προσωρινής εξελεγκτικής επιτροπής του ως άνω σωματείου τους

1 ) Δημήτριο Κουλαξίζη

2 ) Νικήτα Βελία ,

3) Αικατερίνη Ντόκα

Η παρούσα ισχύει μέχρι τη συζήτηση των παραπάνω αιτήσεων και υπό τον όρο συζήτησης αυτών κατά την ορισθείσα δικάσιμο της 15-6-2020

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-6-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις