Logo

Κοροναϊός: Στους 181 οι νεκροί στην Ελλάδα - Ένας θάνατος και 15 νέα κρούσματα - Θετική έγκυος στο Βόλο



 
 

Αυξητικές τάσεις εμφανίζουν τα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, καθώς καταγράφηκαν 15 νέα κρούσματα, μεταξύ των οποίων δύο έγκυες στο Κιλκίς και το Βόλο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 4 Ιουνίου 2020 και ώρα 15:00, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 15.

Η σύγκριση γίνεται με την προηγούμενη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, την περασμένη Τρίτη.

Πλην εκτάκτων περιπτώσεων, οι ανακοινώσεις θα γίνονται πλέον σε εβδομαδιαία βάση, κάθε Πέμπτη.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.952 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 55.2% άνδρες. Από το σύνολο των 2.952 κρουσμάτων, 652 (22.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1.702 (57.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 48 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 77 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών).

Στους 181 οι νεκροί στην Ελλάδα

Στους 181 έφθασε η θλιβερή λίστα των νεκρών στην Ελλάδα από κοροναϊό, καθώς κατέληξε ένας 72χρονος στο νοσοκομείο «Σωτηρία» . 

Ο ηλικιωμένος είχε υποκείμενα νοσήματα και συγκεκριμενα, αρτηριακή υπέρταση, δυσλιπιδαιμία, πνευμονική ίνωση, πνευμονική εμβολή, εν τω βάθει φλεβοθρόμβωση και έρπη ζωστήρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 9 (77.8% άνδρες).

Εξάλλου, από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, το σύνολο των δειγμάτων που έχουν συνολικά ελεγχθεί (θετικά και αρνητικά) είναι 193.929 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 4.854 (2.5%) ήταν θετικά στον κορωνοϊό (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε).

Δείτε εδώ την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ

 

Θετική έγκυος και ο σύζυγος της στο Βόλο

Ανάμεσα στα 15 νέα κρούσματα είναι μια 30χρονη έγκυος και ο σύζυγός της στο Βόλο.

Ο άνδρας είναι γυμναστής σε ακαδημία ποδοσφαίρου και για το λόγο αυτό ελήφθη η απόφαση για κλείσιμο της ακαδημίας αφότου το τεστ βγήκε θετικό.

Σε εξέλιξη είναι η ιχνηλάτιση των επαφών του ζευγαριού.

Παράλληλα, έγινε απολύμανση στα δύο σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που εργάζονται οι γονείς του άνδρα, ενώ θα απολυμανθεί επίσης το δασαρχείο, όπου εργάζεται η μητέρα της 30χρονης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έγκυος και ο σύζυγος της προσβλήθηκαν από ζευγάρι που είχε έρθει από τη Γερμανία και έσπασε την καραντίνα...

Την ίδια ώρα αναστάτωση επικρατεί από το βράδυ της Τετάρτης στο Κιλκίς, μία ημέρα μετά το κρούσμα κοροναϊού σε έγκυο στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων της Νέας Καβάλας.

Η δομή, στην οποία φιλοξενούνται 1.550 άτομα, έχει μπει από χτες το βράδυ σε καραντίνα και φυλάσσεται η είσοδός της από την αστυνομία.

Σήμερα τα συνεργεία του ΕΟΔΥ έλαβαν δείγματα από τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Η δομή έχει ελεγχθεί στο παρελθόν, αλλά τότε είχαν ληφθεί δείγματα μόλις από το 5% του πληθυσμού της.

Τώρα θα γίνουν εκτεταμένα τεστ στο 30% του πληθυσμού, δηλαδή σε περίπου 500 άτομα.

Έκλεισαν σχολεία με προσφυγόπουλα στην Παιονία

Σε συναγερμό ετέθη και ο τοπικός δήμος Παιονίας από την πρώτη στιγμή εντοπισμού του κρούσματος.

Όπως δήλωσε στη voria.gr, ο δήμαρχος Παιονίας, Κώστας Σιωνίδης, «αποφασίσαμε να κλείσουμε άμεσα σχολικές μονάδες, στις οποίες πηγαίνουν σχολείο προσφυγόπουλα από τη δομή κυρίως στην απογευματινή βάρδια, ενώ ορισμένα και στην πρωινή. Σήμερα και αύριο κάνουμε απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους των σχολείων, ενώ μεσολαβεί και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, οπότε από την ερχόμενη Τρίτη οι μαθητές θα επιστρέψουν ασφαλείς στα μαθήματά τους».

Τα σχολεία που έκλεισαν είναι το Δημοτικό Γοργόπης, το 2ο Δημοτικό Πολυκάστρου, το 2ο Δημοτικό Αξιούπολης, το Γυμνάσιο και το ΓΕΛ Αξιούπολης.

Επίσης, έγιναν απολυμάνσεις σε κοινόχρηστους χώρους όπως στην πλατεία του Πολυκάστρου, όπου συγκεντρώνονται πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά αι τέσσερα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης χρημάτων ΑΤΜ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-6-2020 από directNEWS.gr

 


Τελευταίες Ειδήσεις