Logo

Κοροναϊός: Πέντε νέα κρούσματα στην Κοζάνη



 
 

Στην Κοζάνη έχουν στρέψει το ενδιαφέρον της οι υγειονομικές αρχές καθώς το τελευταίο 48ωρο έχουν καταγραφεί πέντε νέα κρούσματα δύο εκ των οποίων είναι ζευγάρι Ελλήνων ταξιδιωτών που νοσηλεύονται  στο «Μποδοσάκειο» Πτολεμαΐδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για ζευγάρι που έσπασε την καραντίνα αφού επέστρεψε από την Τσεχία. Οι υγειονομικές αρχές έχουν ήδη αρχίσει ιχνηλατήσεις στο περιβάλλον τους. 

Παράλληλα, θετικός στον κοροναϊό διαγνώστηκε  ένας 57χρονος που ήρθε σε χωριό της Κοζάνης, από την Πρέβεζα, καθώς και δύο στρατιωτικοί, οι οποίοι είναι ασυμπτωματικοί και παραμένουν σε καραντίνα.

Ο 57χρονος είναι υπάλληλος Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Πρέβεζας. Μάλιστα, από τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας έχουν ήδη διενεργηθεί οι πρώτες ιχνηλατήσεις, τόσο στο επαγγελματικό, όσο και στο φιλικό του περιβάλλον.

Επίσης,  ιχνηλατήσεις συνεχίζονται από τις Διευθύνσεις Υγείας Περιφέρειας και Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Τρίπολη: Ένα κρούσμα σε δομή ψυχικής υγείας

Σε δομή ψυχικης υγείας καταγράφηκε επισήμως το πρώτο επιβεβαιβμένο κρούσμα κοροναϊού στην περιοχή της Τρίπολης. 

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ,  ένας άνδρας 63 ετών, τρόφιμος σε ψυχιατρική κλινική, μεταφέρθηκε με πυρετό στο νοσοκομείο Τρίπολης και διαγνωσθηκε θετικός στον κοροναϊό. 

Ο 63χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίου, ωστόσο δεν νοσεί σοβαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  γίνεται ιχνηλάτηση και έλεγχος των ασθενών και του προσωπικού στην κλινική. 

Παράλληλα, στην Τρίπολη έχει ήδη σπεύσει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και πραγματοποιούνται συσκέψεις με τις τοπικές αρχές.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-6-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις