Logo

Κοροναϊός: Στους 183 οι νεκροί στην Ελλάδα - Στα 3.049 τα κρούσματα, 97 στο 4ήμερο - Συνεχής ενημέρωση [βίντεο]



 
 

Στους 183 ανήλθε ο αριθμός της θλιβερής λίστας των νεκρών από κοροναϊό στην Ελλάδα, καθώς τη Δευτέρα το βράδυ μία  79χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της στην Αλεξανδρούπολη.

Η γυναίκα από το Σουφλί, που έπασχε και από υποκείμενα νοσήμαα, είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης στις 4 Ιουνίου και  άφησε το βράδυ της Δευτέρας την τελευταία της πνοή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας 

Νωρίτερα τη Δευτέρα ο  ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 97 νέα κρούσματα κοροναϊού που καταγράφηκαν στην Ελλάδα μέσα σε 4 ημέρες, αριθμός που αναλογεί, περίπου, σε 25 περιπτώσεις λοίμωξης ημερησίως.

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με το covid19.gov.gr/covid19-live-analytics το τελευταίο 4ήμερο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου ιου καταγράφονται ανά ημέρα ως εξής:

-Δευτέρα 8 Ιουνίου: 52 

-Κυριακή 7 Ιουνίου: 17 

-Σάββατο 6 Ιουνίου:13 

-Παρασκευή 6 Ιουνίου: 15

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η χώρα μας είχε καταγράψει 52 κρούσματα μέσα σε 24 ώρες στις 8 Απριλίου 2020. Αυτό σημαίνει ότι από πλευράς κρουσμάτων σήμερα Δευτέρα επιστρέψαμε στην επιδημιολογική εικόνα που παρουσίαζε η χώρα μας, ακριβώς πριν δύο μήνες 

Αναλυτικότερα, η γραπτή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρει τα εξής: 

«Σήμερα ανακοινώνουμε 97 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, σε σχέση με την προηγούμενη δημοσιευμένη έκθεση επιτήρησης (την Πέμπτη 4 Ιουνίου). Από τα 97 κρούσματα, τα 30 αφορούν ταξιδιώτες από το εξωτερικό, και τα 29 εντοπίστηκαν στο πλαίσιο οργανωμένων μαζικών ελέγχων στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.049, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες.

690 κρούσματα (22.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1735 (56.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 75 ετών. 4 (40.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 115 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, την ώρα που διαμενήθηκε η γραπτή ενημέρωση, είχαμε  ακόμα δυο καταγεγραμμένους θανάτους και 182 νεκρούς συνολικά στη χώρα. 55 (30.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Αξίζει να εισημανθεί ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πως πλέον επανερχόμαστε στην καθημερινή ενημέρωση. «Από σήμερα, 8/6/2020, ο ΕΟΔΥ θα εκδίδει καθημερινά στις 18:00, Έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2». ανέφερε η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Τι δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, έδωσε τη Δευτέρα από τη Θεσσαλονίκη, εξηγήσεις σχετικά με την επαναφορά της καθημερινής -αν και γραπτής- ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας του κοροναϊού.  

«Όποιος νομίζει ότι έχουμε απαλλαγεί από τον κορωνοϊό κάνει λάθος», ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση και προσθέτοντας ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα στην καθημερινότητα του ίδιου και του εκπροσώπου του ΕΟΔΥ, Σωτήρη Τσιόδρα, όπως αναφέρει το grtimes.gr

«Το ζήτημα είναι να παραμείνουμε σε επιφυλακή, να παραμείνουμε σε εγρήγορση και να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι το ζήτημα της εξέλιξης του ιού είναι πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο σε σχέση», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως αν ο καθένας τηρεί τα μέτρα είναι πιο εύκολο να σταματήσουν μικροί πυρήνες που μπορεί να δημιουργήσουν πολλαπλασιαστές. 

«Δε θα εξαφανιστούν τα κρούσματα», τόνισε και υπογράμμισε ότι πρέπει να εφαρμοστούν τα πρωτόκολλα ώστε αυτά να μη δημιουργήσουν πρόβλημα.

Σχετικά με τα πρόσφατα «εισαγόμενα» κρούσματα, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι παρακολουθούνται επιδημιολογικά όλες οι χώρες, όχι μόνο οι 29 και με βάση τα δεδομένα και τα σχετικά πρωτόκολλα γίνονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-6-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις