Logo

Παπαγγελόπουλος: Κατάλυση του κράτους Δικαίου η καταπάτηση των δικαιωμάτων μου



 
 

"Εννέα μήνες παράνομων ερευνών, 200.000 σελίδες δικογραφία και κανένα απολύτως στοιχείο δεν έχει προκύψει εις βάρος μου", τονίζει σε γραπτή του δήλωση ο  πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, καταγγέλλοντας  "κατάλυση του κράτους Δικαίου".

Με αφορμή την κλήση του για εξέταση ως υπόπτου από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τις ενέργειες του στην υπόθεση Novartis, ο κ. Παπαγγελόπουλος επισημαίνει ότι "ο νομικός κόσμος, οι δικηγορικοί σύλλογοι, η ακαδημαϊκή κοινότητα ιδίως των νομικών σχολών και οι δημοκρατικοί πολίτες πρέπει να αντιδράσουν".

Στη γραπτή του δήλωση, ο πρώην υπουργός τονίζει πως η σε ωάρος του δικογραφία είναι σκευωρία, συκοφαντία, υποστηρίζοντας την αθωότητας του.

Μάλιστα καταγγέλλει "πρωτοφανή αυταρχική καταπάτηση των στοιχειωδών δικαιωμάτων" του, καθώς κατά πλειοψηφία η προανακριτική επιτροπή του έδωσε προθεσμία μόλις 10 ημερών για να προετοιμάσει την υπεράσπιση του, διαβάζοντας πρακτικά της επιτροπής 200.000 σελίδων. "Ούτε να φυλλομετρήσω δεν προλαβαίνω" αναφέρει.

Πιο αναλυτικά ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφέρει στη γραπτή δήλωση του:

"Η κατ’ εξακολούθηση παραβίαση του Συντάγματος και οι συνεχείς παρανομίες σε βάρος μου δεν ωφέλησαν σε τίποτα τους συκοφάντες σκευωρούς κατηγόρους μου. Eννέα μήνες παράνομων ερευνών, 200.000 σελίδες δικογραφία και κανένα απολύτως στοιχείο σε βάρος μου.

Αντιθέτως στη δικογραφία υπάρχουν εκατοντάδες αδιάσειστα στοιχεία της αθωότητάς μου.

Αυτά θέλουν να κρύψουν οι κατήγοροί μου. Αυτά θέλουν να με εμποδίσουν να αποκαλύψω.

Μου έδωσαν προθεσμία 10 ημερών για να μελετήσω μια τεράστια δικογραφία και να προετοιμάσω την υπεράσπισή μου. Ούτε να φυλλομετρήσω δεν προλαβαίνω 200.000 σελίδες σε δέκα ημέρες.

Η πρωτοφανής αυταρχική καταπάτηση των στοιχειωδών δικαιωμάτων μου παραπέμπει ευθέως σε ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Ο νομικός κόσμος, οι δικηγορικοί σύλλογοι, η ακαδημαϊκή κοινότητα ιδίως των νομικών σχολών και οι δημοκρατικοί πολίτες πρέπει να αντιδράσουν.

Η κατάλυση του κράτους δικαίου μας αφορά όλους. Σήμερα η καμπάνα χτυπάει για μένα. Αύριο θα χτυπήσει για σας".

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-6-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις