Logo

Τουλουπάκη προς Λοβέρδο: Να διαψεύσει τον Αγγελή αν δεν έγινε η συνάντηση



 
 

Την απάντηση της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη προκάλεσε η επιστολή του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέα Λοβέρδου ο οποίος διαψεύδει συνάντηση του με τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, στη Βιέννη.

Τη συνάντηση των δύο ανδρών αποκάλυψε η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς στο υπόμνημά της προς τους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη που ερευνούν τις τυχόν ευθύνες της κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis.

Στο υπόμνημα της η κυρία Τουλουπάκη ανέφερε σχετικά με τη συνάντηση Αγγελή-Λοβέρδου:

"Ο ίδιος ο Ιωάννης Αγγελής έχει καταθέσει στην προκαταρκτική επιτροπή ότι επιστρέφοντας από τη Βιέννη, δίπλα του στο αεροπλάνο, καθόταν ο κ. Λοβέρδος. Τα ερωτήματα που τίθενται είναι για ποιο λόγο ο κ. Αγγελής επέλεξε να φύγει μόνος του από τη Βιέννη και όχι όλοι μαζί, ως είθισται και πόσο συμπτωματικό είναι να βρεθεί με τον κ. Λοβέρδο, όχι μόνο στην ίδια πτήση αλλά και στη διπλανή θέση".

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος έστειλε το απόγευμα της Τρίτης επιστολή στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής στην οποία υποστηρίζει πως δεν έχει ταξιδέψει ποτέ από την Βιέννη στην Αθήνα μαζί με τον Γ. Αγγελή, το 2018 και το 2019.

Ανταπαντώντας η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη εξέδωσε διευκρινιστική δήλωση στην οποία καλεί τον Ανδρέα Λοβέρδο να διαψεύσει τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή και όχι την ίδια.

«Αν το περιστατικό της συνάντησης του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή, με τον Ανδρέα Λοβέρδο στην Βιέννη είναι αναληθές, τότε ο κ. Λοβέρδος πρέπει να διαψεύσει τον κ. Αγγελή και όχι εμένα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πιο αναλυτικά, στη διευκρινιστική δήλωσή της η κυρία Τουλουπάκη αναφέρει:

«Με αφορμή την διάψευση του κ. Λοβέρδου, σχετικά με το περιστατικό στο οποίο κάνω αναφορά στις προ διμήνου δοθείσες εξηγήσεις μου προς τους κ.κ αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, διευκρινίζω τα εξής:
Οι εξηγήσεις μου, όπως και η κλήση μου σε εξηγήσεις, δεν διέρρευσαν στον Τύπο από εμένα, αλλά μετά την διαβίβαση τους στη βουλή των Ελλήνων. Έλαβα το πρώτον γνώση της συνάντησης των κ.κ Λοβέρδου και Αγγελή στην πτήση από τη Βιέννη από την κατάθεση του κ. Αγγελή ενώπιον της προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής. Επί της καταθέσεως αυτής σχολίασα ως είχα το δικονομικό δικαίωμα. Τη συνάντηση αυτή μάλιστα ο κ. Αγγελής χαρακτηρίζει ως «θεϊκό σημάδι». Πράγματι, την ίδια άποψη αποκόμισα και εγώ, διαβάζοντας την κατάθεσή του.
Εάν το περιστατικό είναι αναληθές τότε ο κ. Λοβέρδος θα πρέπει να διαψεύσει τον κ. Αγγελή και όχι εμένα. Τα λοιπά περί συμμορίας τα αντιπαρέρχομαι, καθόσον δεν αξίζουν ούτε καν σχολιασμού από εισαγγελέα που σέβεται τον εαυτό του».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-6-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις