Logo

Παπαγγελόπουλος: Επιμένει σε κλήτευση Σαμαρά και άλλων μαρτύρων 
 

Ζήτημα κλήτευσης των μαρτύρων που έχει προτείνει μεταξύ των οποίων και τον μηνυτή του πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, έθεσε σήμερα, Τετάρτη, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, στην προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής που εξετάζει τις τυχόν ευθύνες του και παρεμβάσεις στην υπόθεση Novartis.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος, ο οποίος παρίσταται στην επιτροπή με τους συνηγόρους του, Δημήτρη Τσοβόλα και Λυδία Τσοβόλα, έθεσε, για ακόμα μία φορά, ζήτημα ακυρότητας της κλήσης του.

Επίσης, έθεσε ζήτημα κλήτευσης μαρτύρων που έχει προτείνει αλλά μέχρι σήμερα δεν εξετάστηκαν από την επιτροπή.

«Επιμένουμε στην κλήτευση βασικών μαρτύρων όπως οι εισαγγελείς Ζαγοραίος και Καλούδης, οι οποίοι είναι ουσιώδεις μάρτυρες. Επαναλαμβάνουμε, για μία ακόμη φορά, ότι πρέπει να κληθεί ο μηνυτής μας, ο κ. Σαμαράς. Και για κατ' αντιπαράσταση εξέταση», ανέφερε ο κ. Τσοβόλας.

Μεταξύ άλλων καλούνται να καταθέσουν η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου και ο εκδότης Ιωάννης Φιλιππάκης για την υπόθεση του επιχειρηματία Μιωνή. 

Ας σημειωθεί πως η προανακριτική επιτροπή έκρινε πως δεν πρέπει να κληθούν ούτε ως ύποπτοι αλλά ούτε και ως μάρτυρες. «Θα ξεχάσουμε τα νομικά εδώ μέσα; Ποια διάταξη προβλέπει ότι δεν μπορούν να κληθούν ως μάρτυρες; Η εξέταση του μάρτυρα δεν είναι ανακριτική πράξη», τόνισε ο κ. Τσοβόλας.

Επεσήμανε δε ότι ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής κατέθεσε ως μάρτυρας, αν και έχει μηνυθεί από την κ. Παπαδάκου για απάτη ενώπιον δικαστηρίου. «Ο κ. Μιωνής κατέθεσε στην Επιτροπή σας, ώρα 10:30, και σας προσκόμισε μία μήνυση, την οποία θα κατέθετε στις 11:00. Παρανόμως σας την έχει εγχειρήσει, παραβιάζοντας προσωπικά και μυστικά δεδομένα», υποστήριξε ο κ. Τσοβόλας.

Παπαγγελόπουλος: Οι κληρονόμοι μου να στραφούν εναντίον της προανακριτικής επιτροπής

Από την πλευρά του ο Δ. Παπαγγελόπουλος στον οποίο η προανακριτική επιτροπή έδωσε προθεσμία να καταθέσει μόλις δέκα ημερών αν και τα πρακτικά της επιτροπής ξεπερνούν τις 100.000 σελίδες (!), ανέφερε ότι ξενυχτάει καθημερινά για να διαβάσει ό,τι έχει ειπωθεί στην προανακριτική επιτροπή.

«Θα είμαι σαφής και λιτός. Θέλω, όμως, να πω ότι επειδή ξενυχτώ για να διαβάσω όλα αυτά τα έγγραφα και επειδή είμαι μιας κάποιας ηλικίας, πρέπει να δεσμεύσω τους κληρονόμους μου, εάν μου συμβεί κάτι λόγω αυτής της ταλαιπωρίας, να στραφούν ενώπιον αυτής της Επιτροπής. Ακούγεται ως ευφυολόγημα αυτό αλλά έχει μεγάλη δόση αληθείας», φέρεται να είπε ενώπιον των βουλευτών.

Αναφερόμενος στη μήνυση Μιωνή, στην οποία εν πολλοίς στηρίζεται η διεύρυνση του κατηγορητηρίου του, ο κ. Παπαγγελόπουλος τόνισε ότι «όλη η κατάθεση Μιωνή στηρίζεται στο αφήγημα ότι η "σκευωρία" Λαγκάρντ ήταν πρόβα για τη "σκευωρία" Novartis». Όπως είπε, τη χρονική περίοδο που υπήρξαν δημοσιεύματα από τη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου και τον εκδότη Ιωάννη Φιλιππάκη, ο ίδιος είχε πάρει ήδη σύνταξη... «Ούτε τον κ. Τσίπρα δεν γνώριζα καν. Και λέει ότι έστησα τη σκευωρία και το ταξίδι στο Παρίσι», συμπλήρωσε ο κ. Παπαγγελόπουλος απαντώντας στα όσα ισχυρίζεται ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής.

Επίσης, επέμεινε ότι πρέπει να κληθούν οι εισαγγελικοί λειτουργοί κ.κ. Καλούδης και Ζαγοραίος που ήταν προϊστάμενοι της Εισαγγελίας κατά το επίδικο διάστημα.

Απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ Πλεύρη και Μαρκόπουλο, ο κ. Παπαγγελόπουλος ανέφερε: «Είναι απειλή αν πω ότι θα στραφώ εναντίον οποιουδήποτε υπευθύνου για ποινικές και αστικές ευθύνες του; Κύριε Μαρκόπουλε, αναφέρομαι σε εσάς προσωπικά ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί σας. Είναι απειλή η επίκληση των δικαιωμάτων μου και των έννομων συνεπειών αυτών που δεν τηρούν τον νόμο; Αυτό είναι απειλή; Επικαλούμαι τα δικαιώματά μου». Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης επέμεινε αναφορικά με διαρροές που έγιναν από τη ΝΔ και έκαναν λόγο για απειλές σε βάρος βουλευτών: «Διαπίστωσα μια προφανή σπουδή να εμφανιστεί ότι σας απείλησα. Μήπως έγινε αυτό επειδή αντιλαμβάνεστε τις συνεχείς καταστρατηγήσεις του νόμου και των δικαιωμάτων μου; Μήπως ανησυχείτε; Μήπως απειλείστε από τις συνέπειες των πράξεών σας;».

Και συμπλήρωσε: «Ο κ. Πλεύρης είναι δικηγόρος του μηνυτή μου (Σαμαρά) και δεν έχει την ευθιξία να παραιτηθεί. Ξέρετε ότι δεν μπορείτε να με καταδικάσετε αλλά μόνο να με παραπέμψετε στη Δικαιοσύνη, γιατί έτσι νομίζετε ότι θα ξεπλένετε τα σκάνδαλά σας; Η εγκληματική συμμορία που προσπαθεί να συγκαλύψει τα σκάνδαλα προσπαθεί να φιμώσει ουσιώδεις μάρτυρες. Φιμώνετε τον Τύπο και τους δημοσιογράφους, φιμώνετε την αλήθεια. Καλέστε την κ. Παπαδάκου, τον κ. Φιλιππάκη, τον κ. Τάρκα ως μάρτυρες. Είναι ψευδές ότι απαγορεύεται η κλήση τους ως μαρτύρων. Το Επιστημονικό Συμβούλιο δεν απαγόρευσε να καταθέσουν ως μάρτυρες τα μη πολιτικά πρόσωπα».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-6-2020 από directNEWS.gr

 


Τελευταίες Ειδήσεις