Logo

Κοροναϊός: Εκτινάχθηκαν τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα - 55 σε 24 ώρες - Στους 187 οι νεκροί



 
 

Εκτινάχθηκε ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κοροναϊού στην Ελλάδα.  Σύμφωνα με τον Εθνικό Ορανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας έφθασαν τα 55. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συντριπτική πλειονότητα των νέων κρουσμάτων έχουν εντοπιστεί στην περιφερειακή ενότητα της Ξάνθης. 

Συγκεκριμένα,  από τα 55 νέα κρούσματα: 

*43 εντοπίζονται στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης με 38 να βρίσκονται στο δήμο Μύκης, 36 στον Εχίνο και 5 στο δήμο Ξάνθης.

*έξι  τοποθετούνται στην Ροδόπη

* τρία εντοπίστηκαν στην Πέλλα

*δύο στην Αθήνα.

*ένα προέρχεται από πτήση.

Παράλληλα,  επιβεβαιώθηκε ο θάνατος 2 ακόμα ασθενών με τον συνολικό αριθμό των νεκρών από κοροναϊό στη χώρα μας να ανέρχεται στους 187. 

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη ο ΕΟΔΥ αναφέρει  τα εξής: 

Σήμερα ανακοινώνουμε 55 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3203, εκ των οποίων το 55.2% άνδρες αφορά άνδρες.

698 (21.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1796 (56.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

11 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 4 (36.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 72.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 117 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 187 θανάτους συνολικά στη χώρα. 57 (30.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων):

 

Σημ.: οι στήλες στο Διάγραμμα 1 εκφράζουν τον αριθμό νέων κρουσμάτων με βάση την ημερομηνία λήψης εργαστηριακού δείγματος, και όχι μεβάση την ημερομηνία ανακοίνωσης των κρουσμάτων.

Σημ.: ευθεία γραμμή υποδηλώνει εκθετικό ρυθμό αύξησης της ασθένειας (όσο πιο μεγάλη η κλίση της ευθείας, τόσο πιο μεγάλος και ο ρυθμόςδιάδοσης)

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-6-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις