Logo

Κοροναϊός: Νέα περιοριστικά μέτρα στην Ξάνθη - Θετική η σύζυγος του 74χρονου στην Κάρπαθο



 
 

Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα στην Ξάνθη για τον περιορισμό διασποράς του κοροναϊού.

Λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων της περιοχής, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, αποφασίστηκε η παράταση ισχύος των οριζόντιων περιοριστικών μέτρων στους Δήμους Ξάνθης, Μύκης, Τοπείρου, Αβδήρων της ΠΕ Ξάνθης, "για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19" όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Πιο αναλυτικά, ισχύουν τα παρακάτω μέτρα:

  • Η προσέλευση πολιτών σε Δημόσιες Υπηρεσίες, Δημοτικά Καταστήματα και ΔΕΚΟ θα γίνεται κατόπιν ραντεβού
  • Η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και καταστήματα
  • Απαγορεύονται οι ιδιωτικές και δημόσιες συναθροίσεις άνω των 8 ατόμων.

Αρμόδια για τη διασφάλιση της εφαρμογής των μέτρων είναι η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Τα περιοριστικά μέτρα θα ισχύσουν για επτά ημέρες, από την 03-07-2020 και ώρα 06:00 έως και την 06:00 ώρα της 10-07-2020, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή τους.

Επιπρόσθετα στις κοινότητες Εχίνου και Μύκης, επιβλήθηκαν τα ακόλουθα μέτρα:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας και εν γένει προστατευτικών μέτρων από όλους τους πολίτες που κυκλοφορούν εντός και εκτός της Κοινότητας
  • Συνέχιση της απαγόρευσης και αναστολής λειτουργίας λαϊκών αγορών και εν γένει υπαίθριου εμπορίου
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 έως τις 6:00 καθημερινά
  • Απαγόρευση κάθε ιδιωτικής και δημόσιας συνάθροισης, με εξαίρεση ενδοοικογενειακών συγκεντρώσεων συγγενών α' βαθμού και έως 8 άτομα με υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση όρων ατομικής προστασίας.

Κάρπαθος: Θετική και η σύζυγος του 76χρονου

Στο μεταξύ θετική στον κορωναϊό βρέθηκε η σύζυγος του 74χρονου άνδρα από την Κάρπαθο, που μεταφέρθηκε εσπευσμένα την Τρίτη, στο Ηράκλειο.

Η γυναίκα νοσηλεύεται και αυτή στην Μονάδα Covid-19 του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Αρνητικά τα 250 δείγματα σε τουρίστες στην Κρήτη

Την ίδια ώρα ανακουφιστικά είναι τα αποτελέσματα των δειγματοληπτικών τεστ που έγιναν στους πρώτους τουρίστες που έφτασαν χθες στο Ηράκλειο.

Και τα 250 τεστ ήταν αρνητικά.

Μέσα στην ημέρα αναμένεται να βγουν τα αποτελέσματα  από τους πάνω από 6.500 ελέγχους που έγιναν στους επιβάτες των 235 πτήσεων που έφτασαν χθες στη χώρα μας.

Η διαδικασία του δειγματοληπτικού ελέγχου στους επιβάτες των πτήσεων από τις χώρες του εξωτερικού, με τη χρήση ενός «έξυπνου» αλγόριθμου που υπολογίζει, με βάση το QR code που θα επιδεικνύουν υποχρεωτικά οι ταξιδιώτες, αν αυτοί έχουν υψηλότερες πιθανότητες να είναι φορείς του κορωνοϊού, συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.
Υπενθυμίζεται πως οι επιβάτες που υποβάλλονται σε διαγνωστικό έλεγχο για COVID-19 είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν για 24 ώρες σε αυτοπεριορισμό στη διεύθυνση που θα δηλώσουν, μέχρι και την ανακοίνωση του αποτελέσματος του ελέγχου.

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-7-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις