Logo

Της μόδας και πάλι οι παλιές βιντεοκασέτες!



 
 

vdtpfshn_8-2-2011Οι βιντεοκασέτες VHS έκαναν μια δυναμική επιστροφή, καθώς η Γερμανίδα σχεδιάστρια μόδας, Λουκρέσια Λοβέρα, βρήκε έναν πρωτοποριακό τρόπο να τις ανακυκλώσει – τις μετατρέπει σε μοδάτες τσάντες!

«Ένας φίλος μου πρότεινε κασέτες ραδιοφώνου και σκέφτηκα “Γιατί όχι;”. Οι ταινίες όμως από αυτές τις κασέτες είναι καφέ και το καφέ δεν μου αρέσει καθόλου σαν χρώμα. Τότε ήταν που είπα “Εντάξει, θα κοιτάξω στο διαδίκτυο. Θα κοιτάξω στο eBay να δω τι μπορώ να βρω”. Το πρώτο πράγμα που βρήκα σε προσφορά ήταν 500 βιντεοκασέτες και έτσι το αποφάσισα», δήλωσε η ευρηματική σχεδιάστρια.

Έκτοτε, η Λοβέρα έχει δημιουργήσει μία ολόκληρη κολεξιόν από αξεσουάρ, η οποία περιλαμβάνει βραδινά τσαντάκια, καθημερινές τσάντες, πορτοφόλια και τσάντες για laptop.

Όλα αυτά τα φτιάχνει αποκλειστικά από βιντεοκασέτες VHS, ενώ τελευταία, το στούντιό της θυμίζει ταινιοθήκη. Η σχεδιάστρια ωστόσο, παραδέχεται ότι η ίδια δεν είναι ιδιαίτερα σινεφίλ: «Πρέπει να παραδεχτώ ότι δεν είμαι μεγάλη οπαδός των ταινιών. Είμαι όμως οπαδός των υλικών. Επομένως ήταν καθαρή σύμπτωση το γεγονός ότι βρήκα αυτό το υλικό, αν και μου αρέσει η ιδέα της διασκέδασης όσο δουλεύω. Μπορώ να “πλέξω” τον “Νονό” ή τον “Τιτανικό” ή τη “Μικρή Γοργόνα”. Μου αρέσει αυτή η ιδέα. Είναι αστεία».

Η Λοβέρα μάλιστα, σκέφτεται πολύ σοβαρά να φτιάξει και ρούχα από βιντεοκασέτες, έτσι ώστε να προσφέρει στους ανθρώπους τη δυνατότητα να φοράνε την αγαπημένη τους… ταινία!

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-2-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις