Logo

Επεισόδια έξω από την ΑΣΟΕΕ - Απρόκλητη επίθεση αστυνομικών σε διαδηλωτές [βίντεο+φωτο]



 
 

Επεισόδια εκδηλώθηκαν την Τετάρτη στην Πατησίων, στο ύψος της ΑΣΟΕΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, ομάδα ατόμων  μπήκε στον χώρο του πανεπιστημίου απ' όπου άρχισε να πετά πέτρες και άλλα αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να κλείσει η κυκλοφορία στο δρόμο.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι την Τετάρτη στην πλατεία Βικτωρίας έγιναν παράλληλες συγκεντρώσεις για το μεταναστευτικό: ΚΕΕΡΦΑ και νεολαία ΣΥΡΙΖΑ από την μια και ακροδεξιοί και διαδηλωτές «κατά της ισλαμοποίησης» από την άλλη, με αφορμή την παρουσία μεταναστών στην πλατεία. 

Μετά το τέλος των δύο συγκεντρώσεων, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ομάδα περίπου πενήντα ατόμων κινήθηκε προς το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, απ' όπου άρχισε να πετά πέτρες και άλλα αντικείμενα στις δυνάμεις των ΜΑΤ. 

Πληροφορίες αναφέρουν οτι η  αστυνομία έχει προχωρήσει σε τουλάχιστον δύο προσαγωγές.

Όπως καταγγέλλεται η ένταση ξέσπασε όταν αστυνομικοί επιχείρησαν να κάνουν ελέγχους σε διαδηλωτές την ώρα που αποχωρούσαν.

«Φύτεψαν μολότοφ σε διαδηλωτή;»

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, την ώρα που οι συγκεντρώσεις έφθαναν στο τέλος τους και χωρίς να έχει σημειωθεί κάποιο επεισόδιο την ώρα που αποχωρούσαν από το σημείο συμμετέχοντες στην αντιφασιστική συγκέντρωση κατευθυνόμενοι προς την Πατησίων, άνδρες της ομάδας ΔΡΑΣΗ τους επιτέθηκαν και πραγματοποίησαν προσαγωγές.

Όπως καταγγέλλεται οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν απώθησαν εκατοντάδες διαδηλωτές του αντιρατσιστικού, αντιφασιστικού και αντιεξουσιαστικού χώρου από τον χώρο της πλατείας και τους εγκλώβισαν στα στενά προς την οδό Πατησίων, όπου τους επιτέθηκαν με χημικά και κρότου-λάμψης.

Από φωτογραφικά ντοκουμέντα και βιντεοσκοπημένο υλικό φαίνεται η επίθεση αστυνομικών της ομάδας «ΔΡΑΣΗ» σε δύο διαδηλωτές, τους οποίους συλλαμβάνουν με βίαιο τρόπο κοντά στο κτήριο της ΑΣΟΕΕ.

Μάλιστα, στο ένα βίντεο φαίνονται οι αστυνομικοί να  συγκεντρώνουν στη συνέχεια τα «αποδεικτικά στοιχεία», δηλαδή τα πειστήρια για τις πράξεις των συλληφθέντων, ενώ τους έχουν περάσει χειροπέδες. Ανάμεσα στα αντικείμενα φαίνεται να κρατούν και ένα μπουκαλάκι στο οποίο μάλλον περιέχεται βενζίνη.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει το efsyn.gr ούτε από τις φωτογραφίες ούτε από τα βίντεο προκύπτει ότι οι δύο συλληφθέντες είχαν τσάντες που μπορούσαν να έχουν βάλουν μέσα βόμβες μολότοφ, ενώ δεν φαίνεται ότι κρατούσαν μπουκαλάκια κατά τη διάρκεια που τους κυνηγούσαν οι αστυνομικές δυνάμεις. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-7-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις