Logo

Στην Εντατική οι δύο από τους τρεις τραυματίες στη ΔΟΥ Κοζάνης - Προφυλακίστηκε ο δράστης [βίντεο]



 
 

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» νοσηλεύονται από το απόγευμα της Πέμπτης οι δύο από τους τρεις τραυματίες που δέχτηκαν επίθεση με τσεκούρι από 45χρονο στη ΔΟΥ Κοζάνης.

Πρόκειται για έναν άντρα 56 ετών και δύο γυναίκες 47 και 67 ετών.

Όπως ανακοινώθηκε από το νοσοκομείο, ο 56χρονος νοσηλεύεται στη Β΄ Μονάδα  Εντατικής Θεραπείας μετά από χειρουργική επέμβαση λόγω κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης και τραυματισμού από τέμνον όργανο. Είναι αιμοδυναμικά σταθερός με μηχανική υποστήριξη.

Η 67χρονη νοσηλεύεται στη Β' Μονάδα  Εντατικής Θεραπείας με μηχανική υποστήριξη. Είναι σταθερή αιμοδυναμικά. Έγινε εκτίμηση της κατάστασης της από γναθοχειρουργό και τον συντονιστή διευθυντή της οφθαλμολογικής κλινικής λόγω της βλάβης στο πρόσωπο.

Η 47χρονη είναι σε σταθερή κατάσταση και νοσηλεύεται στη Νευροχειρουργική Κλινική με θλαστικό τραύμα στο κεφάλι, κάταγμα κρανίου και ένα θλαστικό τραύμα στην πλάτη και είναι σταθερή αιμοδυναμικά.

Συγκλονισμένος είναι ο διευθυντής της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου, όπου νοσηλεύονται οι δύο τραυματίες από την επίθεση με τσεκούρι που έγινε χθες στη ΔΟΥ Κοζάνης.

«Πρώτη φορά βλέπω να γίνεται αυτό από άνθρωπο σε άνθρωπο. Ήταν να το ζήσω κι αυτό στα 65 μου χρόνια. Είναι βαρύτατα οι δύο ασθενείς, φέρουν βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Προσπαθούμε να κερδίσουμε τη ζωή. Είναι κρίσιμα τα 24ωρα. Κάναμε απεγνωσμένες προσπάθειες, όλη νύχτα, με νευροχειρουργική παρέμβαση για τον 56χρονο. Δυστυχώς κι η άλλη γυναίκα έχει βλάβες στον εγκέφαλο. Εκεί που λέγαμε ότι διαφεύγει τον κίνδυνο...», δήλωσε ο διευθυντής της ΜΕΘ Νίκος Καπραβέλος.
«Είναι σε εξέλιξη οι βλάβες, το παρακολουθούμε. Η 67χρονη γυναίκα έχει χάσει το ένα μάτι της και φέρει πολλά κατάγματα στο κρανίο. Έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Για τους άλλους δύο δίνουμε αγώνα να περιορίσουμε τις βλάβες στον εγκέφαλο. Είναι βαρύτατες κακώσεις παλεύουμε να γλιτώσουμε ζωές και να αποφύγουμε αναπηρίες. Οι δύο ασθενείς είναι διασωληνωμένοι και δίνουμε μάχη να αποτρέψουμε τις δευτερογενείς βλάβες στον εγκέφαλο» πρόσθεσε.

Ακούστε τι δήλωσε στο Open ο διευθυντής της ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου

 

Διαβάστε το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου:

"Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο «Γεώργιος Παπανικολάου» σταδιακά χθες το απόγευμα (16 Ιουλίου 2020) από το Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης «Μαμάτσειο» οι τρεις τραυματίες που δέχθηκαν επίθεση στη ΔΟΥ Κοζάνης και η κατάστασή τους έχει ως εξής:

Η ασθενής Μ.Μ., 47 ετών, είναι σε σταθερή κατάσταση και νοσηλεύεται στη Νευροχειρουργική με θλαστικό τραύμα στο κεφάλι, κάταγμα κρανίου και ένα θλαστικό τραύμα στην πλάτη. Είναι σταθερή αιμοδυναμικά.

Η ασθενής Π.Θ., 67 ετών, νοσηλεύεται στη Β Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με μηχανική υποστήριξη. Είναι σταθερή αιμοδυναμικά. Έγινε εκτίμηση της κατάστασής της από γναθοχειρουργό και τον Σ. Διευθυντή της οφθαλμολογικής λόγω της βλάβης στο πρόσωπο.

Ο ασθενής Ξ.Π., 56 ετών, νοσηλεύεται στη Β Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μετά από χειρουργική επέμβαση λόγω κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης και τραυματισμού από τέμνον όργανο. Είναι αιμοδυναμικά σταθερός με μηχανική υποστήριξη".

Βίντεο με το δράστη της επίθεσης

Στο σημείο όπου στάθμευσε το αμάξι του πριν προκαλέσει το μακελειό, οδηγήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης συνοδεία αστυνομικής δύναμης ο 45χρονος δράστης της επίθεσης.

Δείτε το βίντεο με τον δράστη

 

Σε βάρος του δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και παράνομη οπλοχρησία - οπλοκατοχή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο συλληφθείς είχε εισέλθει στο κτίριο της Δ.Ο.Υ. Κοζάνης και αφού έβγαλε ένα τσεκούρι, από σακίδιο πλάτης που έφερε μαζί του, επιτέθηκε απρόκλητα σε παρευρισκόμενους υπαλλήλους, τραυματίζοντας σοβαρά τρεις εξ’ αυτών, ενώ στην προσπάθειά της να διαφύγει τραυματίστηκε ελαφρά άλλη μια υπάλληλος.

Στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε αρχικά από υπαλλήλους της Δ.Ο.Υ. Κοζάνης και στη συνέχεια συνελήφθη άμεσα από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ.

Κατασχέθηκαν το τσεκούρι και το σακίδιο πλάτης, εντός του οποίου βρέθηκαν μαχαίρι, εργαλείο ξυλογλυπτικής (σκαρπέλο) και μεταλλικός σουγιάς.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε ο συλληφθείς, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αναδιπλούμενο μαχαίρι, εργαλείο ξυλείας, πριόνι χειρός, δρεπάνι, μαχαίρι και σκεπάρνι.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μια αυτόπτης μάρτυρας, εργαζόμενη στο τμήμα που δέχθηκε την επίθεση ανέφερε ότι ο "δράστης μπήκε πρώτα μέσα στο τμήμα Κεφαλαίου και κατόπιν έστριψε και πήκε στο τμήμα Εισοδήματος."Ενας συνάδελφος του υπέδειξε ότι δεν μπορεί να μπει μέσα αλλά χρειάζεται να πάρει το αριθμημένο χαρτάκι της προτεραιότητας. Χωρίς να πει κουβέντα ξεκρέμασε από την πλάτη του ένα μικρό σακκίδιο εβγαλε τον τσεκούρι και χτύπησε τον Πέτρο...Η επόμενη κίνηση του ήταν να χτυπήσει δυο φορές την Δώρα...Στο τέλος και όταν όλοι φωναζαν κι έτρεχαν δεξιά κι αριστερά πανικόβλητοι αυτός είπε... "τωρα σας άρεσε; Καλά να πάθετε..."

Άλλοι αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν ότι η επίθεση από τον δράστη έγινε με μανία και χωρίς να πει ,στην αρχή της επίθεσης, το παραμικρό. Ο προϊστάμενος της εφορίας και ένας άλλος υπάλληλος που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον δράστη, κατάφεραν να τον εξουδετερώσουν όταν αυτός κινήθηκε εναντίον του πρώτου, κραδαίνοντας το τσεκούρι και εκείνη τη στιγμή, ο δεύτερος κινήθηκε έγκαιρα και κατάφερε να τον συγκρατήσει.

Προφυλακίστηκε ο δράστης

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα, Παρασκευή, στον Ανακριτή για να απολογηθεί.

Μετά από τετράωρη διαδικασία, Ανακριτής και Εισαγγελέας τον έκριναν προφυλακιστέο.

Στο Δικαστικο Μέγαρο Κοζάνης υπήρξε αυξημένη αστυνομική δύναμη για τον φόβο επεισοδίων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-7-2020 από directNEWS.gr

 


Τελευταίες Ειδήσεις