Logo

Καναδάς: Νεκροί και τραυματίες από ανατροπή τουριστικού λεωφορείου [βίντεο+φωτο]



 
 

Τρεις νεκροί και τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός δυστυχήματος που σημειωθηκε στη νότια επαρχία του Καναδά Αλμπερτα, όταν ανετράπη ένα λεωφορείο που  μετέφερε τουρίστες σε παγετώνα.

Όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CBS News, το τουριστικό  λεωφορείο ανατράπηκε καθ΄οδόν προς τον παγετώνα κοντά στην Παγονησίδα Κολούμπια στο Εθνικό Πάρκο Τζάσπερ της Αλμπέρτα. 

Στο δυστύχημα ενεπλάκη ένα από τα λεωφορεία που μεταφέρουν επισκέπτες στον παγετώνα, το οποίο ανήκει στην Pursuit, την εταιρεία που πραγματοποιεί περιηγήσεις στις παγονησίδες, που αποτελούν μέρος του Παγετώνα Αταμπάσκα.

Από τους 27 επιβάτες, τρεις ενήλικες σκοτώθηκαν και διασώστες και πυροσβεστικά οχήματα μετέβησαν στο σημείο, σύμφωνα με την ίδια πηγή που επικαλείται τη Βασιλική Καναδική Έφιππη Αστυνομία (RCMP).

Οι επιβάτες που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση μεταφέρονται απο το σημείο του δυστυχήματος σε διάφορα νοσοκομεία της Αλμπέρτα με ελικόπτερα ασθενοφόρα.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο, που επικαλείται εκπρόσωπο των Υγειονομικών Υπηρεσιών της Αλμπέρτα, αρκετά νοσοκομεία στην επαρχία ετοιμάζονται να δεχθούν τραυματίες, ορισμένοι από τους οποίους είναι σε κρίσιμη ή σοβαρή κατάσταση.

Σημειώνεται, ότι η RCMP διερευνά τα αίτια του δυστυχήματος με την υποστήριξη ενός εμπειρογνώμονα για τις συγκρούσεις.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-7-2010 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις