Logo

Κομοτηνή: Συγκέντρωση ποντίων για τη μετατροπή της Αγίας Σοφιάς σε τζαμί [βίντεο]



 
 

Συγκέντρωση και πορεία κατά της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και υπέρ της διατήρησής της ως μουσείου, πραγματοποίησαν το βράδυ της Παρασκευής μέλη της ΠΑΕ Ποντίων Ροδόπης σε συνεργασία με την «Πρωτοβουλία Πολιτών και Πατριωτικές Κινήσεις του νομού Ροδόπης».

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο «Σπαθί» της Κομοτηνής όπου παρέστησαν διαδηλωτές από την Κομοτηνή και γειτονικές πόλεις. Από το Ηρώον, απευθύνθηκε στους διαδηλωτές ο Μιχάλης Πολυζωίδης, ο οποίος αναφερόμενος στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής, υπογράμμισε πως «αυτοί που ζουν εδώ (σ.σ. η μειονότητα) είναι Έλληνες πολίτες».

Ως προς τις διεκδικήσεις της Τουρκίας στην Μεσόγειο, τόνισε πως «τα νησιά μας, το Καστελόριζο και η Κύπρος μας έχουν υφαλοκρηπίδα».

Ψήφισμα ανέγνωσε ο Μιχάλης Κακουλίδης. «Διαμαρτυρόμαστε για την απόφασή σας να μετατρέψετε την Αγία Σοφία σε ισλαμικό τόπο λατρείας», είπε και πρόσθεσε ότι η Αγία Σοφία «αποτελεί παγκόσμιο μνημείο υπό την προστασία της UNESCO».

Ακούστε τις ομιλίες

 

Ακολούθησε πορεία προς το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής, όπου οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα και έψαλαν τον εθνικό ύμνο.

Δείτε βίντεο από την πορεία στην Κομοτηνή

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-7-2020 από directNEWS.gr Πηγή: xronos.gr

 

 


Τελευταίες Ειδήσεις