Logo

Κοροναϊός: Σε καραντίνα η δομή προσφύγων στα Οινόφυτα



 
 

Οι αρμόδιες αρχές προχώρησαν την Πέμπτη σε  πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό της δομής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στα Οινόφυτα, καθώς εντοπίστηκαν δύο μολύνσεις από κοροναϊό.

Πρόκειται για αιτούντες άσυλο, που έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών τους και συγκεκριμένα για έναν 45χρονο από Ιράκ, πατέρα ενός κοριτσιού το οποίο πάντως δεν έχει νοσήσει, και μια 27χρονη από τη Συρία.

Ο 45χρονος αιτών άσυλο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ήπια συμπτώματα, όπου και νοσηλεύεται. Μετά την ιχνηλάτηση των επαφών του, ελήφθη δειγματοληπτικό τεστ από 18 άτομα, μεταξύ των οποίων και η 27χρονη από τη Συρία, η οποία διαγνώσθηκε θετική στον ιό.

Η γυναίκα θα παραμείνει σε κατ' οίκον περιορισμό με την οικογένειά της και ξεκίνησε εκ νέου διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών που βρίσκεται σε εξέλιξη.  

Έπειτα από συνεννόηση των αρμόδιων υπουργείων, Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, η δομή φιλοξενίας στα Οινόφυτα τίθεται έως και τις 16 Σεπτεμβρίου σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό (καραντίνα).   

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-9-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις