Logo

Χαρδαλιάς: Τα νέα έκτακτα περιοριστικά μέτρα για την Αττική λόγω κοροναϊού [βίντεο]



 
 

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε την Παρασκευή τα νέα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα που θα ισχύσουν από την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 4 Οκτωβρίου στην Αττική, σε μία προσπάθεια να σπάσει η αλυσίδα διασποράς του κοροναϊού στο επιδημιολογικά επιβαρυμένο Λεκανοπέδιο. 

«Προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η Αττική και να αποφύγουμε περαιτέρω έξαρση της πανδημίας, από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου και έως τις 4 Οκτωβρίου λαμβάνουμε τα εξής επιπλέον περιοριστικά μέτρα:

- Ανώτατο όριο σε 9 άτομα για τις συναθροίσεις σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους (εξαιρούνται οι χώροι που ισχύουν ειδικά μέτρα αποστάσεων όπως τα καταστήματα υγεινομικού ενδιαφέροντος).

- Αναστέλλονται οι συναυλίες σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους και αναστέλλονται οι προβολές σε κλειστούς κινηματογράφους

- Ανώτατο όριο 20 άτομα σε γάμους κηδείες και βαπτίσεις.

- Να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους οι άνω των 65 στις απολύτως αναγκαίες και να αποφεύγουν την επαφή με άλλα άτομα πλην του στενού οικογενειακού τους περιβάλλοντος και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

- Για την Αττική επίσης αποφασίζεται η διαμονή ασυμπτωματικών θετικών κρουσμάτων που ανήκουν σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες π. χ. μετανάστες σε ξενοδοχεία καραντίνας.

-Για την προστασία της υγείας των εργαζομένων λαμβάνονται τα ακόλουθα μέτρα: Υποχρεωτική τηλεργασία στο 40% των εργαζομένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που εκτελούν εργασίες γραφείου ή εργασίες που μπορούν να εκτελεστούν εξ αποστάσεως. Μετακινήσεις από και προς την εργασία σε τρία κύματα για το δημόσιο τομέα. Στις 7, στις 8 και στις 9 το πρωί. Σε 4 κύματα η προσέλευση και αποχώρηση των εργαζομενων στον ιδιωτικό τομέα

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-9-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις