Logo

Κλείνουν δημοτικά, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί από τη Δευτέρα



 
 

Κλειστά θα παραμείνουν από την ερχόμενη Δευτέρα και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου τα Δημοτικά σχολεία καθώς οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί όλης  της χώρας στο πλαίσιο της μείωσης της διασποράς του κορωνοϊού.

Από το μέτρο εξαιρούνται οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκαναν σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Πώς θα γίνονται τα μαθήματα

 

Η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε την έναρξη εναλλακτικών μέτρων εκπαίδευσης των μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, μέσω δύο τρόπων:

Εκπαιδευτική Τηλεόραση: Από τις 9.00 το πρωί της Δευτέρας θα αρχίσουν να προβάλλονται από την ΕΡΤ2 τα τηλεοπτικά μαθήματα για τους μαθητές Δημοτικού.

Σύγχρονη Τηλεκπαίδευση: Θα ξεκινήσει από την Τετάρτη και θα είνα υποχρεωτική. Η κάθε εκπαιδευτική ώρα θα διαρκεί 30 λεπτά. Για τους μαθητές Δημοτικών τα μαθήματα θα διαρκούν από τις 14.00 έως τις 17.00 και για τους μαθητές Νηπιαγωγείων από τις 14.00 έως τις 16.20.

Γιατί γίνονται μεσημέρι τα μαθήματα

Αφενός, για να διευκολυνθούν οι οικογένειες, είτε επειδή έχουν μεγαλύτερα παιδιά που θα έχουν τηλεκπαίδευση τις πρωινές ώρες (σ.σ. Γυμνάσιο, Λύκειο) είτε επειδή οι γονείς τηλε-εργάζονται, και επίσης όλοι κάνουν χρήση συσκευών για την εξ αποστάσεως εργασία ή εκπαίδευση

Αφετέρου για να περιορίσουμε την ταυτόχρονη χρήση όλων των δικτύων από μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους κ.ο.κ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σύνδεση με τις πλατφόρμες του υπουργείου Παιδείας είναι χωρίς χρέωση δεδομένων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-11-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις