Logo

Απεργία ΑΔΕΔΥ: Παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων στο κέντρο της Αθήνας [φωτο]



 
 

Έντονη είναι την Πέμπτη η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ.

Η συγκέντρωση των σωματείων έχει προγραμματιστεί για τις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος και για τις 12:00 της ΠΟΕΔΗΝ στο υπουργείο Υγείας.

Εδώ  θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι συναθροίσεις απαγορεύονται στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων για την εξάπλωση του κορονοϊού.

Τι ζητά η ΑΔΕΔΥ:

  1. Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία.
  2. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, με ένταξη στον κρατικό σχεδιασμό και όχι αγορά υπηρεσιών.
  3. Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, γιατρών, νοσηλευτών, εκπαιδευτικών, καθαριστριών. Μονιμοποίηση συμβασιούχων.
  4. Αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με προσλήψεις προσωπικού, επίταξη χιλιάδων ιδιωτικών λεωφορείων που βρίσκονται σε απραξία.
  5. Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
  6. Εδώ και τώρα να αποσυρθεί το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο που μετατρέπει σε ιδιώνυμο τη συλλογική, συνδικαλιστική δράση και ουσιαστικά απαγορεύει την απεργία. Δεν πρόκειται να το εφαρμόσουμε! Θα το καταργήσουμε στην πράξη!
  7. Αποχή από κάθε ηλεκτρονική ψευδοψηφοφορία σε όλο το Δημόσιο για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Δεν καταθέτουμε ψηφοδέλτια, αποσύρουμε αυτά που ήδη κατατέθηκαν. Να δοθεί τώρα παράταση στη θητεία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

Η απεργία

Την Πέμπτη ακινητοποιημένοι είναι  οι συρμοί του Μετρό (γραμμές 1,2,3 ) λόγω της συμμετοχής εργαζομένων στην 24ωρη απεργία.

Οι εργαζόμενοι στο Τραμ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε στάση εργασίας, από τις 6 το απόγευμα μέχρι τη λήξη της βάρδιας, και όχι σε 24ωρη απεργία, όπως αρχικά είχαν εξαγγείλει.

Παράλληλα, κανονικά  θα εκτελούν δρομολόγια λεωφορεία και τρόλεϊ καθόλη τη διάρκεια της ημέρας καθώς τα Σωματεία των οδικών μέσων δε συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

Δεμένα θα είναι επίσης τα πλοία, ενώ κανονικά θα εκτελεστούν οι πτήσεις της Aegean και της Olympic Air.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-11-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις