Logo

Βρετανία: Σκληρό πανεθνικό lockdown ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον



 
 

Νέο σκληρό lockdown ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού που χτυπά ξανά τη χώρα. Ανάμεσα στα μέτρα που ξεκινούν από τα μεσάνυχτα, είναι η τηλεργασία, το κλείσιμο των σχολείων για τους περισσότερους μαθητές και η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ο Μπόρις Τζόνσον έδωσε εντολή στους πολίτες να μείνουν σπίτι, όπως και τον περασμένο Μάρτιο, για τον περιορισμό της εξάπλωσης μιας ιδιαίτερα μεταδοτικής μετάλλαξης αυτή τη φορά του νέου κορωνοϊού.

«Πρέπει να εισέλθουμε σε ένα πανεθνικό lockdown, το οποίο είναι αρκετά σκληρό για να περιορίσει αυτήν την μετάλλαξη», δήλωσε ο Τζόνσον σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Επίσης τόνισε ότι οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η μετάλλαξη είναι 50% και 70% πιο μεταδοτική, έτσι οι άνθρωποι είναι πολύ πιο πιθανό να κολλήσουν τον ιό και να τον μεταδώσουν. 

Τα νοσοκομεία δέχονται επίσης μεγαλύτερη πίεση από οποιαδήποτε άλλη στιγμή από την έναρξη της πανδημίας, είπε.

«Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση σας δίνει ξανά εντολή να μείνετε σπίτι», προσέθεσε και ανακοίνωσε ότι η μετακίνηση από το σπίτι θα επιτρέπεται μόνο για τους εξής λόγους:

Για να πάνε στην εργασία τους, εάν είναι απαραίτητο

Αγορά βασικών τροφίμων και φαρμάκων

Άσκηση με ένα ακόμη άτομο

Παροχή φροντίδας σε τρίτο πρόσωπο

Αναζήτηση ιατρικής φροντίδας

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-1-2021 από directNEWS.gr πηγή: Ναυτεμπορική


Τελευταίες Ειδήσεις