Logo

Όλοι έχουν καρκίνο σε χωριό στη Γερμανία !



 
 

cncrv_13-2-2012Σύγχυση προκαλεί στους Γερμανούς εμπειρογνώμονες υγείας ένα μικρό χωριό, όπου ο καρκίνος έχει χτυπήσει σχεδόν κάθε νοικοκυριό!

Το χωριό Wewelsfleth, το οποίο έχει 1.500 κατοίκους, έχει την ετικέτα του «χωριού των κολασμένων», καθώς τα νέα κρούσματα καρκίνου είναι 50% πάνω από τον μέσο όρο.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Lübeck αποφάσισαν να ερευνήσουν το φαινόμενο, το οποίο περιλαμβάνει καρκίνο του μαστού, του πνεύμονα, του οισοφάγου, του στομάχου και της μήτρας, αλλά δεν κατάφεραν να βρουν μια καθοριστική αιτία για να δικαιολογήσουν το εν λόγω φαινόμενο.

Δεν είναι λίγοι, βέβαια, οι κάτοικοι που κατηγορούν 3 κοντινά εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας και ένα ναυπηγείο, στο οποίο τα πλοία που χρησιμοποιούνται πρέπει να ψεκάζονται με πολύ τοξικά χρώματα, για την «κατάρα» που έχει πέσει στο χωριό τους.

Οι χωρικοί, μάλιστα, ζητούν να διεξαχθεί κυβερνητική έρευνα για την περίπτωσή τους, καθώς πιστεύουν ότι οι Αρχές έχουν παραμείνει σιωπηλές όλα αυτά τα χρόνια, όσο ο άνεμος και η βροχή μετέφεραν σωματίδια που προκαλούν καρκίνο στο χωριό και στα σπίτια τους.

Οι ειδικοί, ωστόσο, ισχυρίζονται ότι δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Η έρευνα των επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Lübeck εξέτασε σχολαστικά τις διάφορες μορφές καρκίνου από τις οποίες έπασχαν οι χωρικοί, καθώς και τις πυρηνικές εγκαταστάσεις, το κοντινό ναυπηγείο, τα φύλλα αμιάντου που χρησιμοποιούνται στις στέγες των γκαράζ, το ηλεκτρο-νέφος που δημιουργείται από τις γραμμές μεταφοράς ενέργειας και, γενικότερα, τον συνολικό τρόπο ζωής αυτών που έπεσαν θύματα του καρκίνου.

Παρ' όλα αυτά, η έρευνα δεν μπόρεσε να καθορίσει κάποιον σύνδεσμο μεταξύ των κρουσμάτων καρκίνου στο Wewelsfleth με μία οποιαδήποτε αιτία…

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-2-2012 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις